Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos del presentador David Broncano en primer pla mirant a càmera en un photocall amb una imatge circular del seu germà Daniel

Daniel, l'impressionant germà de David Broncano que es nega a sortir a TVE

Daniel Broncano, germà de David Broncano, destaca per la seva brillant carrera com a músic professional

Les últimes setmanes, David Broncano ha estat notícia pel seu fitxatge per TVE, un moviment que ha generat molta expectació. Tot i això, hi ha un aspecte de la seva vida que segueix sent un misteri per a molts: la seva família.

David és conegut per mantenir la seva vida privada fora del focus mediàtic, però el seu germà menor, Daniel Broncano, mereix una menció especial. Mentre David ha triomfat a la televisió, Daniel ha fet el mateix al món de la música clàssica, encara que sempre allunyat dels mitjans.

Muntatge de fotos de David Broncano amb el seu germà, Daniel Broncano, tots dos en primer pla mirant a càmera
Les vides oposades de David Broncano i el seu germà Daniel Broncano | catalunyadiari.com, GTRES, Instagram, @danielbroncano

Els inicis de Daniel Broncano a la música

Des de molt jove Daniel Broncano va mostrar una passió i talent inusuals per la música. Al cap de vuit anys, durant unes vacances a Santiago de Compostel·la, es va refugiar de la pluja en un concert de l'Orquestra Simfònica de Galícia. Va ser allà on va descobrir la seva veritable vocació.

En una entrevista, Daniel va recordar aquell moment com un punt d'inflexió a la seva vida. Als onze anys, ja estava decidit a seguir una carrera a la música clàssica. Va muntar un programa de música a la ràdio local del seu poble, Orcera.

El camí de Daniel Broncano a la música va començar amb l'oboè. Tot i això, aviat es va decantar pel clarinet, unint-se a la banda de música d'Orcera.

La brillant carrera de Daniel Broncano a la música clàssica

El seu talent el va portar a deixar el seu poble natal per continuar els seus estudis al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Posteriorment, es va traslladar al Royal College of Music de Londres, on va perfeccionar el seu art i es va destacar com a músic excepcional.

Durant el seu temps a Londres, Daniel va conèixer Felicity Smith, una mezzosoprano neozelandesa. Es van casar el 2012, però la tragèdia va colpejar el 2013 quan Felicity va morir inesperadament a causa d'una embòlia pulmonar.

Aquest cop dur no va fer més que reforçar la determinació de Daniel, que es va bolcar completament en la música per suportar la pèrdua. La seva resiliència i amor per la música es van convertir en el refugi i la font de força.

La formació de Daniel li ha permès rebre nombrosos reconeixements i liderar projectes culturals de gran rellevància. Entre ells hi ha el Festival Música a Segura, la Setmana de Música Religiosa de Conca i la Setmana de Música Antiga d'Àlaba.

Aquests èxits subratllen la seva dedicació i passió per la música clàssica, posicionant-ho com una figura respectada en l'àmbit musical.

No hi ha dubtes que el futur de Daniel Broncano a la música clàssica sembla brillant. Amb la seva sòlida formació i dedicació, està destinat a continuar fent contribucions significatives al món de la música.

Daniel Broncano va triar una vida totalment allunyada dels mitjans de comunicació

Tot i el seu èxit, Daniel ha escollit mantenir-se allunyat de l'exposició mediàtica. Prefereix que la seva música parli per ell i evita la fama que podria venir de la seva relació amb David Broncano. Aquesta decisió reflecteix el desig de ser reconegut pel seu talent i no per les connexions familiars.

Això no ha disminuït el seu impacte al món de la música clàssica. El seu treball i dedicació continuen rebent elogis i la seva influència a la cultura musical és innegable.

Daniel continua centrat en la seva carrera musical, dirigint festivals i esdeveniments que celebren la música clàssica. La seva vida és un testimoni de la passió i el compromís, mostrant que l'èxit es pot assolir de moltes maneres, fins i tot fora del focus mediàtic.

Home amb barba i cabell curt, vestit amb una camisa negra, posant davant un fons amb text borrós i una imatge duna persona amb auriculars.
Daniel Broncano, un talent ocult a la música clàssica | Instagram, @danielbroncano

D'altra banda, malgrat la seva serietat al camp de la música, Daniel comparteix el sentit de l'humor característic del seu germà David.

Això va quedar demostrat el 2021 quan David va trucar durant la seva participació en el programa ¿Quién quiere ser millonario?. La raó era perquè Daniel l'ajudés amb una pregunta sobre l'Atlètic de Madrid. "Daniel, et truquem de ¿Quién quiere ser millonario?", li deia Juanra Bonet.

"Ja, bé, amb ell seria qui vol ser més milionari", li responia el músic amb un gran sentit de l'humor. Sens dubte, una resposta plena d'enginy, que va mostrar la relació estreta i divertida entre els germans.