El fi de l'estat d'alarma també ha posat fi a la majoria de mesures restrictives que afectaven els espanyols en matèria d'horaris i llibertats de moviment. Malgrat el fet que aquesta decisió del govern suposa un resultat positiu de les mesures dutes a terme fins a la data, aquesta causalitat ha provocat una histèria col·lectiva en la població, posant en risc tot el que s'ha aconseguit. En defensa d'aquest argument s'ha pronunciat David Cantero, periodista i presentador dels informatius de Telecinco, que s'ha mostrat terriblement indignat per les festes celebrades en diferents punts d'Espanya.
El periodista es va pronunciar sobre les celebracions que han assolat diferents punts del país mentre que transmetia les últimes notícies d'actualitat. En l'espai que comparteix al costat d'Isabel Jiménez, va donar pas a un vídeo en què es mostrava a un grup de gairebé un centenar de persones que estava de festa a l'altre costat del carrer, on se situa a Hospital Clínic San Carlos de la capital.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
L'encarregat de recollir les imatges va ser un infermer, membre de l'equip sanitari que treballa a les instal·lacions. Durant la seva intervenció va aprofitar per transmetre a la ciutadania que «el virus segueix aquí, la gent segueix emmalaltint i que la gent segueix arribant a les UCI».
L'opinió de Cantero
«Veient a tants joves així, enganxats, cantant a crits, sense mascareta i restant importància a la pandèmia, un es pregunta si és que no hem après res. És clar que molts, moltíssims, no han après res», argumentava el periodista davant la situació que presentaven als teleespectadors. De nou, en la seva publicació, es referia al document gràfic amb un clar «repugnància absoluta».
Al títol de la publicació el va acompanyar amb un text amb relació als que van decidir passar el temps de festa. «De festa davant d'un hospital en què pateixen tants malalts i tants sanitaris lluiten per les seves vides… Què fer davant aquest panorama?… Millor callo… Intolerable!», sentenciava.
El fi de l'estat d'alarma
La tan esperada mesura s'ha convertit en nou motiu de preocupació des del govern central per les complicacions que poden generar a l'hora de tornar a la tan anhelada normalitat. I és que per a molts ciutadans, els contagis i els morts per coronavirus van quedar enrere tan aviat com l'estat d'alarma, o almenys això donen a entendre les imatges que s'han succeït per ciutats de tot el país durant el cap de setmana.
En algunes ciutats espanyoles, com a Madrid o Barcelona, l'estampa s'assemblava a la de Cap d'Any. Carrers abarrotats de gent, sense distància de seguretat, en molts casos sense mascareta i cantant i ballant durant hores. Tot el contrari a allò que els experts sanitaris recomanen que cal seguir fent perquè la pandèmia segueix afectant Espanya.
Ni se alcanzan los 30 minutos sl #FinEstadoDeAlarma en Barcelona que la plaza Virreina está a rebosar. Sin presencia policial. pic.twitter.com/GVScwxHLbY
— Alejandro Pérez-Vico (@aperezvico) May 8, 2021
La presència de tanta gent als carrers fins i tot va obligar a la intervenció dels agents dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. L'enrenou que van causar algunes de les imatges captades per ciutadans va causar un autèntic incendi a les xarxes socials, ja que aquells que van respectar les mesures fins ara, veuen com es torna a posar en risc la seva llibertat per culpa d'uns pocs.
Així doncs, els experts i els mateixos presidents autonòmics van demanar al govern allargar una mica més l'estat d'alarma per acabar de consolidar la tendència a la baixa dels contagis, i per permetre d'aquesta manera que es vacuni encara a més gent durant aquest temps. La decisió al final es va derogar, però les conseqüències que puguin comportar les decisions de la ciutadania marcaran el pla d'acció de cara a l'estiu.