Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Shakira i el seu germà Tonino al jutjat de Primera Instància i de Família Nº 18 de Barcelona

La decisió que Shakira ha de prendre a Catalunya abans de marxar amb els fills a Miami

La cantant ha creat diverses empreses durant els anys que ha viscut a Catalunya

Cada cop s'apropa més la data en què Shakira i els seus dos fills marxaran a viure als Estats Units. Abans, però, ha de gestionar tots els projectes que va començar a Espanya durant els 12 anys que va tenir una relació amb Gerard Piqué

Això seria més fàcil si les seves empreses no tinguessin relació amb l'exjugador del Barça. Però, la realitat és que les empreses de Shakira tenen vincles amb la família del seu ex. Concretament, es tracta de l'empresa 'Fire Rabbit SL', que té la família de Piqué com a socis majoritaris. Per això, encarregar-se'n serà més complicat del que la colombiana voldria.

A aquest problema hi influeix també la posició que la família de l'exfutbolista ha escollit després de la infidelitat de Piqué a Shakira. Sembla que ràpidament han acceptat Clara Chía a la família, i a la cantant no li ha fet gaire gràcia. Per aquest motiu, no voldria parlar més amb la seva exfamília política. Tenint en compte tot això, gestionar totes les seves empreses no serà una tasca fàcil.

Foto de Shakira i Gerard Piqué.
Shakira, a les portes de trencar amb el seu passat: a punt de marxar a Miami amb els seus fills. | Getty Images

'Fire Rabbit SL'

Quant a les seves empreses, val a dir que al llarg de 12 anys n'ha creat unes quantes. 'Fire Rabbit SL' es troba a Esplugues de Llobregat, al barri Ciutat Diagonal, on tenien la seva casa. Aquesta empresa genera un actiu de 6,5 milions, però té poca activitat. De fet, el 2021 perdia 25.000 euros, i l'any anterior 125.000. Tot i això, aquestes pèrdues no van afectar gaire l'estabilitat de l'empresa.

L'empresa s'especialitza en la «tinença, gestió, administració, adquisició, subscripció,assumpció, desemborsament, transmissió, alienació, aportació o gravamen de valors o actius de caire immobiliari, incloent accions, participacions socials, quotes de participació de societats, fons o comunitats de béns». 

A més, el 31 de desembre de 2021 tenia un compte corrent amb l'empresa 'Golden Tour SL', empresa on també és sòcia la cantant. Aquesta última hauria d'entregar liquiditat a 'Fire Rabbit SL' si en necessités, i no li podria generar interessos ni l'aportació ni la recepció de finançament.

Shakira i Gerard Piqué amb els seus fills
La cantant colombiana, a punt de marxar amb els petits a Miami. | EP

De 'Fire Rabbit SL' depèn una altra empresa 'Barcelona Two &Two SL'. En aquesta, l'empresa de Shakira hi ha invertit una considerable suma de diners, 5,1 milions d'euros tant el 2020 com el 2021. Aquesta empresa es dedica al lloguer de béns immobles i el seu soci majoritari és 'Kerad Holding', l'empresa del pare de Gerard Piqué, Joan Piqué Rovira. La societat presenta un capital actiu de 14 milions d'euros. Per tant, és probable que per gestionar-la Shakira s'hagi de veure les cares amb els pares de la seva exparella.

A més d'aquestes empreses mencionades, Shakira gestiona una empresa més: 'She Wolf SL'. És una societat menor amb què la cantant ha invertit en 'start-ups', com 'High Brew Coffee'. una empresa que ven cafè fred en llauna.

Així, doncs, Shakira ho tindrà complicat si ha d'ocupar-se de totes aquestes empreses des de Miami. Tenint en compte, a més, que totes les empreses estan auditades per 'Ernst &Young', caldrà esperar per veure què passarà quan Shakira abandoni el país.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp