Muntatge de Xisca Perelló amb Rada Nadal

La decisió de Rafa Nadal amb l'embaràs de la seva dona Xisca Perelló

Rafa Nadal no vol córrer riscos

Rafa Nadal li acaba de revelar a la seva dona la decisió que ha pres en relació amb el seu futur professional. I és que amb els rumors sobre el possible embaràs de Xisca Perelló ressonant amb més força que mai, el tenista ha anunciat quins seran els seus propers passos dins de la pista.

Aquest diumenge, 5 de juny, el mallorquí va aconseguir aixecar-se amb la victòria d'un dels tornejos de tenis més importants a escala mundial: el Roland Garros.

Rafa Nadal a Roland Garros
Rafael Nadal torna a coronar-se a París | EP

Així doncs, malgrat tots els problemes físics que ha patit els últims mesos, l'esportista ha demostrat que és el rei de la terra batuda, després d'aconseguir el catorzè trofeu en aquesta coneguda pista francesa.

Després d'una semifinal una mica accidentada, Rafa Nadal va tenir l'oportunitat de batre's contra Casper Ruud, que, malgrat la derrota, se sent molt orgullós d'haver pogut complir uns dels seus grans somnis.

«Abans del partit ja pensava que aquest, el d'enfrontar-se a Nadal a París, era un dels reptes més grans d'un esportista. Ara, definitivament sé que ho és […] Tant de bo pugui explicar-ho als meus nets. Els podré explicar que aquest partit que he estat veient per televisió durant 16 o 17 anys, per fi he pogut jugar-ho», se sincerava.

Ara, i després de guanyar el seu 22è Grand Slam, Rafa Nadal ha pres una important decisió: «No puc continuar prenent riscos».

Rafa Nadal es planteja el seu futur al tenis

Tot i que ha confessat que continuarà lluitant, el seu futur dins de les pistes encara no està escrit. I és que, la lesió crònica que Rafa Nadal pateix al peu esquerre, més coneguda com la síndrome de Müller-Weiss, ja li està passant factura.

Durant la roda de premsa, després d'alçar-se amb la victòria a Roland Garros, el tenista va confessar com de malament ho ha passat durant aquest últim any. Concretament el juny de l'any passat, va tenir una recaiguda a causa dels seus problemes de genoll que el van mantenir allunyat de la competició fins al gener del 2022.

El tennista Rafal Nadal a les fotos promocionals de Roland Garros el 2020
Rafa Nadal parla dels múltiples problemes físics | GTRES

«Quan vaig tornar, tot anava fenomenal. Al febrer vaig guanyar l'Open d'Austràlia, però després em vaig trencar la costella i vaig perdre la preparació per a la temporada de terra», va començar explicant Rafa.

«Vaig aconseguir tornar, però ja a Madrid i a Roma el peu no podia més. Anava coix a Madrid i sabia que estava prenent riscos. Ho vaig explicar a Roma, el metge em va dir que l'única opció per ser a Roland Garros era dormir-ho», prosseguia.

D'aquesta manera, Rafa Nadal ha revelat un dels seus grans secrets, el misteriós tractament al qual s'ha estat sotmetent i que ha permès tornar a les pistes. Però, al contrari del que sembla, aquest remei no és gens recomanable.

«El que s'ha fet ha estat bloquejar el dolor amb injeccions d'anestèsia als nervis a distància que pateixen per culpa de la lesió», va explicar el tenista. «He jugat sense dolor, però també amb zero sensibilitat. Tenint en compte que les injeccions han anat bé, ara anirem una mica més enllà», deia al respecte.

D'aquesta manera, el mallorquí està disposat a continuar lluitant, sempre que la seva salut no es vegi perjudicada. Per això, a partir d'ara se sotmetrà a un nou tractament, el qual es tracta de les injeccions amb radiofreqüència pulsativa.

Rafael Nadal al photocall de l'acte de la Fundació Rafa Nadal a Madrid el dijous 18 de novembre del 2021.
Rafael Nadal té clar que la seva salut és la primera cosa | GTRES

Amb elles, podrà continuar bloquejant el dolor del peu esquerre, però sense eliminar del tot la sensibilitat de la zona. I en cas de no donar resultats, té altres opcions, com a la cirurgia. «Però aquest ja és un plantejament de vida meu. Plantejar-me una operació que no em garanteix poder continuar jugant…», revelava.

Ara, i amb Wimbledon a la cantonada, Rafa Nadal ha assegurat que anirà a totes i que espera estar llest per al proper 27 de juny, encara que ha deixat molt clar que «si puc jugar amb antiinflamatoris, sí. Amb anestèsia, no».