Imatge de la reina Sofia i Letícia a un acte benèfic

La reina Sofia acaba amb la paciència de Letícia amb la seva última decisió

Sofia, al centre de la polèmica: no es presenta a un dels seus actes fetitxe de la família reial durant la Setmana Santa

La reina Sofia era una assídua a la missa de Pasqua. Per això, era estrany l'any que no acudís a la celebració que té lloc a la catedral de Palma. Però, segons sembla, la decisió d'absentar-se aquest diumenge no hauria agradat a Letícia.

Durant aquests dies l'emèrita va romandre a terres balears gaudint de la Setmana Santa. Se la va poder veure en algun concert o en les processons, però a la missa no n'hi va haver ni rastre. De fet, era un acte que tenia sempre apuntat a la seva agenda, però ara tot fa pensar que passarà a la història.

Molts mitjans pensaven que Sofia s'encarregaria de representar la Família Reial, però finalment va decidir absentar-se. I tot això en un cap de setmana amb molt de protagonisme per als seus éssers estimats, que van protagonitzar unes quantes instantànies. I és que, després d'uns quants mesos, reapareixia Elionor i Joan Carles aconseguia reunir les seves filles i uns quants nets a Abu Dhabi.

Tot això ho va viure des de la distància la mare del rei, ja que va preferir quedar-se a Palma, on va poder desconnectar i gaudir de la companyia de la seva germana Irene, qui és un dels seus grans suports en els moments més complicats.

Però continua havent-hi moltes especulacions al voltant de l'absència de l'emèrita en aquesta missa. Durant anys va aconseguir reunir els seus fills, gendres, nora i nets amb motiu d'aquest esdeveniment. A més a més, més tard, continuarien amb aquesta tradició Felip i Letícia amb les seves filles.

Primer pla de la reina Sofia en un acte públic
La reina Sofia va gaudir d'unes vacances a Palma i es va absentar de la missa de Pasqua | GTRES

No obstant això, fa quatre anys, les dues reines van protagonitzar una sonada picabaralla a la sortida del temple. Allò va acabar marcant un abans i un després en la seva relació. En concret, l'asturiana va impedir a la seva sogra que es fotografiés amb les seves netes, un fet que va aixecar molta polseguera.

Tant el 2020 com el 2021, ni la reina Sofia ni la resta de membres de la família van acudir a l'acte religiós. En aquesta ocasió, van esgrimir com a justificant la pandèmia i les restriccions imposades per les autoritats sanitàries. Però ara no hi havia cap motiu de pes per faltar a aquesta cita que era ineludible per a ella.

El costum d'assistir a la missa de Pasqua a Palma es remunta l'any 1995. En aquella ocasió, els emèrits es van presentar amb els ducs de Lugo acabats de casar i amb la infanta Cristina.

Aquest era un dels moments més esperats pels fotògrafs perquè era una de les poques vegades que podien immortalitzar els membres de la Casa Reial, gairebé al complet. Però, tot apunta que a partir d'ara aquesta tradició podria desaparèixer de l'agenda oficial dels reis.

Imatge de la reina Sofia i les seves dues netes, Elionor i Sofia
L'emèrita, amb les seves netes, l'estiu passat a Palma | GTRES

La reina Sofia, preparada per al retrobament

La reina Sofia té previst tornar a Madrid les pròximes hores. Les vacances de Setmana Santa han estat molt més relaxades en comparació amb les d'altres membres de Zarzuela.

Des de la distància va comprovar com a Elionor, en companyia dels seus pares i la seva germana, visitava un centre de refugiats a Pozuelo. És més, era la primera vegada en molts mesos que se la podia veure en públic. I com que disposa d'uns deu dies de vacances a Espanya, el retrobament amb la seva àvia es produirà ben aviat.

▶️ El alimento que la princesa Leonor no puede comer por orden de la reina Letizia

També va estar al corrent del viatge realitzat per les seves dues filles, en companyia dels seus nets, excepte Froilà, a Abu Dhabi. Allà van poder fer costat a Juan Carlos, ansiós de tornar a Espanya, encara que el seu retorn haurà d'esperar un temps.

Així doncs, la reina Sofia és conscient de la fractura que pateix la seva família. Tot i això, cadascú va optar per gaudir de les vacances de Setmana Santa d'una manera diferent.