Els Reis podrien no venir a Catalunya i ningú entén per què

Casa Reial no té encara data prevista

Els reis Felip VI i Letizia durant la seva visita a Sant Diumenge de la Calçada durant el seu viatge per la Rioja. Divendres 10 juliol, 2020
Felip VI i Letícia no tenen data per al seu viatge a Catalunya | Catalunya Diari

El Rei Felip i Letícia continuen amb la ruta arreu de les comunitats espanyoles per tal d'incentivar el turisme nacional i, alhora, agrair a tots els ciutadans els esforços que han fet durant els últims mesos en plena pandèmia. Encara queden molts dies al davant per completar un mes de juliol ple de visites per alguns dels llocs més significatius de la nostra geografia. Una agenda oficial molt completa que, de moment, no preveu un viatge a Catalunya.

A l'inici d'aquest periple turístic, es va especular que els reis visitarien Catalunya el pròxim 17 de juliol, però des de Zarzuela han confirmat a 'Vanitatis' que «encara no hi ha data». «Fins que no s'anunciï oficialment no hi ha res confirmat» asseguren. Va ser el novembre de 2019 quan la Família Reial es va deixar veure per terres catalanes quan es van lliurar els Premis Princesa de Girona en què va ser el debut de la princesa Elionor parlant perfectament català.

Visites a llocs emblemàtics de les terres catalanes

Diversos mitjans van publicar que el rei Felip VI i la reina Letícia arribarien a Catalunya el 17 de juliol i fins i tot es va dir els llocs que visitarien. Entre ells, el Museu Dalí de Figueres i un passeig per una de les zones més significatives de Barcelona que no es va arribar a especificar. Però sembla que encara caldrà esperar uns quants dies més per veure els monarques per terres catalanes.

Crida poderosament l'atenció que encara no hi hagi una data concreta per a aquest viatge tenint en compte que, encara que no siguin oficials, altres comunitats ja tenen la seva cita programada en el 'tour' dels reis. Així mateix, el dimecres 15 de juliol, Felip i Letícia arribaran a Castella i Lleó, on faran una parada a Sòria i visitaran el municipi de Vinuesa.

Els dies 20 i 22 de juliol estaran al País Basc i Extremadura on inauguraran la 66a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. Navarra, Cantàbria, Galícia i Astúries seran les comunitats programades per a les dues últimes setmanes de juliol. En canvi, Ceuta i Melilla es queden fora de l'agenda de Felip i Letícia, ja que el president del govern no ho considera recomanable en un intent d'evitar un conflicte amb el Marroc.


Comentaris

envia el comentari