Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí

La direcció de TV3 veta una entrevista a Sandro Rosell

L'expresident blaugrana havia de ser al 'Preguntes freqüents' del proper dissabte

Televisió de Catalunya viu la seva enèsima polèmica. Després que fa uns mesos la censura d'un fragment del documental 'El cas Rosell' ja generés una forta controvèrsia —el seu autor, Víctor Lavagnini, es va negar a signar-lo; i el director d'Esports de la CCMA, Cristian Garcia, va acabar plegant l'1 de juliol passat arran d'aquesta i altres polèmiques—, ara l'expresident del Barça Sandro Rosell torna a ser a l'ull de l'huracà d'una nova polèmica amb la televisió pública del país.

Havia de ser dissabte al 'FAQS'

Rosell havia de ser el convidat d'aquest dissabte, 18 de juliol, al programa  'Preguntes freqüents' de TV3, juntament amb el seu soci i company de cel·la durant la presó preventiva que van passar abans de la seva absolució, Joan Basolí. Segons explica 'La Vanguardia', des del 'Preguntes freqüents', també conegut popularment com a 'FAQS', es va demanar una entrevista a Rosell ja al mes d'abril de 2019, quan Rosell i Basolí van sortir de la presó, però la van rebutjar.

Fa unes setmanes, en ple procés de promoció del nou llibre de Rosell —un dietari del seu pas per la presó—, 'Una forta abraçada', l'entorn de l'expresident blaugrana es va posar en contacte amb el 'FAQS'  per si encara els interessava l'esmentada entrevista. El programa va acceptar-la i la va preveure per aquest proper dissabte... però, finalment, Rosell i Basolí no seran al plató del programa que dirigeix Cristina Puig.

Rosell, vetat per la direcció de TV3

Tal com recull 'La Vanguardia' en boca del director del 'FAQS', Tian Riba, «en els processos interns de coordinació de convidats dels diferents programes i la direcció de la cadena es va decidir que la presència de Rosell havia quedat coberta amb el documental  'El cas Rosell'». D'aquesta manera, a la pràctica, la direcció de Televisió de Catalunya vetava la presència de Sandro Rosell al 'Preguntes freqüents'.

La situació, que ben segur que reobrirà de nou la caixa dels trons, coincideix amb la compareixença que aquest divendres, dia 17 de juliol, han de fer al Parlament el director de TV3, Vicent Sanchis, i l'exdirector d'Esports de la CCMA,  Cristian Garcia, per donar explicacions sobre la censura del documental sobre Rosell.