Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Elionor

Surt a la llum el gran secret sobre la princesa Elionor: quant cobrarà

Elionor ja té clar quin serà el següent pas en la seva formació

El futur de la princesa Elionor segueix sent objecte de debat, encara que sembla que la jove ja té molt clar el que farà quan acabi els estudis de Batxillerat. Molts apostaven perquè Elionor seguiria els mateixos passos que el seu pare, i és que abans d'anar a la Universitat, Elionor rebrà formació militar.

Aquesta tardor que ve, l'hereva haurà d'ingressar a les tres acadèmies militars: la de l'Aire a San Javier, Múrcia, la de Terra a Saragossa, i la de l'Armada a Marín, Pontevedra. Tot i això, aquest mateix divendres, la Casa Reial s'encarregava d'aclarir que Elionor renunciarà a «l'assignació mensual a què tenen dret tots els alumnes dels centres docents de les Forces Armades».

Imatge de la princesa Elionor
Elionor començarà la formació militar aquesta tardor | EUROPAPRESS

En teoria, els alumnes tenen dret a rebre un «60% del sou establert per al subgrup C2, sense dret a pagues extraordinàries». Això es resumeix a uns 417,67 euros mensuals, que tal com s'ha donat a conèixer, la filla dels reis no cobrarà.

«Davant informacions en què s'afirma que la Princesa d'Astúries cobrarà el sou de cadet a l'Acadèmia General Militar», es pot llegir al comunicat oficial emès des de Zarzuela. «T'informem que això és només per als professionals i no serà el seu cas. Ella tindrà les mateixes condicions de vida a l'acadèmia, però no és veritat que cobrarà sou», asseguren.

Foto de la princesa Elionor mig somrient.
Elionor té clar quins són els pròxims passos a seguir | Europa Press

De moment, a Elionor encara li queda enfrontar-se als temuts exàmens finals a l'UWC Atlantic College. Unes proves que «comencen el 20 d'abril i duren un mes, fins al 20 de maig, dia en què tindrà lloc la graduació». Sens dubte, un moment molt emotiu i significatiu tant per a ella com per als reis, que segurament no es voldran perdre.

La princesa Elionor, davant d'un dels moments més transcendentals de la seva vida

I com serà aquest gran dia? Doncs tal com expliquen des del mateix centre «si fa bon temps se celebra als meravellosos jardins del castell. Es munta un escenari i es col·loquen cadires, com veiem a les pel·lícules. Si plou, una cosa que és normal a Gal·les, l'acte es duu a terme al gran saló d'actes, que té capacitat per a un gran nombre de persones. Cada alumne rep el seu diploma i, normalment, estan acompanyats pels seus pares i els seus germans».

És a dir, que s'espera la presència tant dels seus pares, Felip i Letícia, com també de la infanta Sofia, que prendrà el relleu de la seva germana al centre l'any que ve.

Foto de la princesa Elionor i la reina Letícia als premis Princesa d'Astúries.
Elionor compta amb el gran suport de la seva mare, la reina Letícia | Europa Press

«És de les poques ocasions en què els familiars accedeixen a l'internat», apunten. «Després de la graduació normalment hi ha una festa només per als alumnes, per acomiadar-se després de passar dos anys junts. Hi ha moltes llàgrimes». Un acte privat a les imatges del qual desconeixem si arribarem a tenir-hi accés, encara que potser la Casa Reial vulgui compartir alguna instantània d'aquest moment tan important a la vida d'Elionor.

D'altra banda, no hi ha dubte que la princesa voldrà aprofitar aquest proper estiu al màxim. Començant per un altre esdeveniment molt especial per a la família, la confirmació de la seva germana, la infanta Sofia, el proper 25 de maig. Una cerimònia que se celebrarà a la parròquia de la Mare de Déu d'Aravaca, i en què tan sols la princesa i els seus pares hi seran presents.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Serà a partir d'agost quan Elionor emprengui el seu nou camí: una formació militar que durarà 3 anys llargs i després de la qual començarà els estudis universitaris. Començant per l'Acadèmia de l'Exèrcit de Terra de Saragossa, seguint per l'escola naval de l'Armada a Marín i acabant a l'escola d'oficials de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai.