Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La seu principal de Mediaset de nit, molt il·luminada el 29 de gener de 2020

El gran secret que Telecinco ha intentat amagar durant anys i ara veu la llum

El grup se situa al 'top' d'un rànquing que mai hauria volgut protagonitzar
La seu principal de Mediaset de nit, molt il·luminada el 29 de gener de 2020
El grup se situa al 'top' d'un rànquing que mai hauria volgut protagonitzar| cedida

Surten a la llum les dades que Mediaset hauria volgut mantenir en secret. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat a conèixer els seus resultats del passat 2019 i, tenint en compte que l'organisme, un dels més importants del país, s'encarrega de sancionar les cadenes de televisió que incompleixen la llei vigent, la informació no ha passat desapercebuda.

Mediaset és el més mal parat de tots. El grup audiovisual ha estat el més sancionat durant l'any passat, acumulant ni més ni menys que prop d'un milió d'euros en aquest tipus de penalitzacions. El segueix Atresmedia, amb, per exemple, una multa de 4.,000 euros per superar el temps d'anuncis a Neox, i  RTVE, amb sancions com la de 170.038 euros per superar el temps establert per a autopromocions.

Les elevades multes a Mediaset, al detall

A més, hi ha un format que s'emporta gran part d'aquestes multes, i és l'exitós 'Sálvame' estrella de Telecinco. Se li va imposar una multa de 180.466 euros per emetre publicitat, sense identificació, d'una revista, vulnerant així l'article 18.2 de la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA).

Altres programes del grup també van rebre, com 'First Dates. San Valentín', amb una sanció de 146.926 euros  per publicitar una marca de caramels, incomplint l'article 17,3 de la llei citada. I 'Viva la vida' tampoc se n'escapava: 130.964 euros per anunciar unes sabates, vulnerant els articles 17.2 i 17.3 de la normativa. Finalment, un altre dels grans sancionats va ser 'La que se avecina', també en relació amb el mateix assumpte. La sèrie va publicitar sense identificar-la prèviament una marca d'estimulador de pròstata, patinada per la qual Mediaset acabava pagant 186.038 euros més. 

El grup, sumaria a aquesta llista de multes una sanció de 365.301 per vulnerar els articles 13.2 i 14.1, superant el temps destinat a autopromocions, televenda i missatges publicitaris. 

 

També et pot interessar...