La desconeguda malaltia que pateix Felip VI i la Casa Reial ha mantingut en secret

La narcolèpsia fa que el monarca espanyol s'adormi amb molta facilitat, i sense poder evitar-ho

Joan Carles té sobrenoms per familiars seus
Joan Carles I ha patit diverses intervencions quirúrgiques al llarg de la seva vida | Europa Press

Són ben coneguts els nombrosos problemes de salut del rei emèrit, Joan Carles I, i és que el monarca ha passat, tant durant el seu regnat com després, moltes hores als hospitalsrecuperant-se de les seves caigudes, o de les seves intervencions. Tot i això, el seu successor, el rei Felip VI, ha mostrat en tot moment un estat de salut envejable, i no se li coneixia cap malaltia, com a mínim fins ara. 

Felip VI es queda adormit en qualsevol lloc sense poder evitar-ho

El polèmic expert en la Casa Reial Jaime Peñafiel ha volgut posar punt final al mite sobre l'extraordinària salut del monarca espanyol, i ha revelat al seu llibre la malaltia oculta que pateix. Segons Peñafiel, Felip VI té narcolèpsia, una patologia que fa que s'adormi sense poder evitar-ho, en qualsevol lloc.

«Era un nen malcriat, fluixet en els estudis, i amb faltes d'assistència i puntualitat i dèspota. Amb un greu problema afegir: la son. La seva pubertat li provocava certa vagància, somnolència i falta d'interès general. Es quedava adormit fins i tot dret», assegura el periodista. 

Els reis a l'arribada als premis Francisco Cerecedo
Felip VI pateix narcolèpsia, segons el periodista Jaime Peñafiel | CatalunyaDiari.cat

La Família Reial, obligada a prendre mesures

La malaltia hauria obligat la Família Reial a prendre decisions extraordinàries, per evitar que el jove monarca s'adormís: obligar-lo a sortir del llit, obrir les finestres o «trucar-li pel telèfon des de la centraleta de la Zarzuela». Però hi havia certs moments en què no hi havia res a fer, com quan decidia seure en algun lloc. 

«Si estava assegut, Felip s'adormia, per això li van recomanar que estigués sempre dret, sense cap suport». Durant l'època universitària al Canadà, quan el problema encara persistia, fins i tot s'arribava a utilitzar, segons Peñafiel, una «bossa de gel a la cara de Felip», perquè no s'adormís. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari