Primer pla de Rosalía.

La desconeguda malaltia que pateix Rosalía: 7 símptomes comuns

Rosalía va arribar a confirmar aquesta patologia durant un concert

Rosalía ha revolucionat completament el món de la música amb una proposta totalment nova. Molts joves i no tan joves segueixen amb molta cura les evolucions d'aquesta artista. No obstant això, és possible que la majoria desconegui la malaltia que pateix.

La cantant catalana compta amb una autèntica legió de seguidors que l'acompanyen allà on vagi. I és que aconsegueix omplir tots els recintes on actua i sembla que la fama no l'ha canviat gaire. La defineixen com una jove molt sincera i propera amb els seus fans.

De fet, fa poc es va sincerar amb ells durant un concert. Confirmava que pateix un trastorn per dèficit d'atenció, recull el portal Aló. No només els ho va dir ella mateixa, sinó que també ho van corroborar en directe amb el que va passar en plena actuació.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

En plena gira de 'Motomami', mentre delectava el públic de Madrid amb la cançó Abcdefg , Rosalía va haver d'interrompre pràcticament l'espectacle. Durant uns minuts es va quedar en blanc i es va veure obligada a disculpar-se davant dels presents.

«Perdoneu, se m'ha oblidat per quina lletra anàvem, pateixo dèficit d'atenció, disculpin», va assenyalar. Abans ja s'havia repetit aquesta escena durant alguna entrevista. De vegades, es distreu i no recorda què li han preguntat.

Foto de Rosalía en un photocall.
Rosalía té un trastorn de dèficit d'atenció | GTRES

 

En què consisteix aquesta malaltia?

El trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, també conegut com a TDAH, sol reproduir-se sobretot durant la infància. Està considerat un dels trastorns del neurodesenvolupament més comuns i els joves que el pateixen mostren seriosos problemes per parar atenció i concentrar-se.

En general, es distreuen amb massa facilitat. N'hi ha d'altres que també ho experimenten amb una mica més d'hiperactivitat i d'impulsivitat. Però, en el cas de l'artista catalana, només es tracta d'un problema d'atenció. Això no li ha impedit portar una vida tan normal com li ha estat possible i fins i tot triomfar en un món tan exigent com el de la música. Tot i això, aquesta patologia sí que li ha jugat una mala passada en certes ocasions.

Així es va poder apreciar durant algun concert quan se li va anar el cap i no era capaç de recordar la lletra de les cançons. Però, és possible que ja hi estigui acostumada i surti airosa d'aquestes situacions, aconseguint que ningú noti aquestes distraccions.

Els símptomes més freqüents del trastorn per dèficit d'atenció

Són moltes les persones que pateixen la mateixa malaltia que Rosalia. Tot i això, no totes estan diagnosticades. Per conèixer-ne més detalls, a continuació t'oferim quins són els set principals símptomes.

Imatge de Rosalia amb Rauw Alejandro.
Rosalia posa amb la seva parella Rauw Alejandro | GTRES

El Centre per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units revela que entre ells hi ha la poca paciència, els costa molt respectar els torns i solen ser persones amb capacitat per fantasiejar amb força facilitat.

En tercer lloc, obliden o perden les coses amb massa freqüència. Això és així pel fet que es despisten amb força assiduïtat. També els sol costar molt romandre quiets i mentre estan asseguts en una cadira es mouen i es recaragolen molt.

En general ens trobem amb persones que parlen molt i que pels seus descuits acaben cometent força errors. L'últim símptoma que destaquen en aquesta organització són les dificultats per socialitzar i portar-se bé amb els altres.

Hi ha altres detalls característics d'aquesta malaltia, com recull a la web la Clínica Mayo. Entre ells, els canvis d'humor continus, el temperament irascible, escassa planificació o la baixa tolerància a la frustració. També detecten problemes per fer tasques i finalitzar-les, a més dels inconvenients que troben per enfrontar-se a l'estrès. A mesura que s'envelleix, aquests símptomes es van reduint. Però, en edat adulta poden arribar a suposar un contratemps seriós, apunten.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!