Pilar Rahola al 'Faqs' de TV3

El desorbitat preu de la universitat elitista nord-americana on Pilar Rahola porta la seva filla

La filla de la tertuliana catalana ja va estudiar en un col·legi suís que costava més de 100.000 euros anuals

Aquesta setmana hem conegut que la princesa d'Espanya Elionor marxarà a Gal·les per cursar el batxillerat a la prestigiosa UWC Atlantic College. Aquesta notícia, que es va anunciar per sorpresa per part de la Casa Reial, ha fet aflorar el debat sobre els estudis dels fills d'alguns famosos. Aquest debat ha acabat esquitxant Pilar Rahola, que tot i no haver-se pronunciat sobre la notícia de l'hereva al tron espanyol, tradicionalment ha estat una de les veus més dures del panorama mediàtic contra la família reial.

I és que la tertuliana més activa de Catalunya -només a TV3, compta amb una secció diària al 'Tot es mou' i una de setmanal al 'FAQS', cobrant més de 10.000 euros al mes- ha vist com es destapaven algunes informacions íntimes relacionades amb la seva família, com ara el centre on estudia la seva filla i el cost anual que representa. Segons 'La Razón', Rahola porta la seva filla petita a la Universitat Sarah Lawrence. Es tracta d'una universitat elitista i privada situada a Yonkers, prop de Nova York. Aquesta, tal com informa el citat mitjà, representa un cost per alumne de 57.520 dòlars anuals. 

Segon centre educatiu elitista per a la filla de Rahola

La filla de Pilar Rahola, que des de fa un any es troba a Nova York estudiant, és la segona vegada que és alumna d'un centre educatiu d'aquestes característiques. Abans d'anar a estudiar als Estats Units, va formar part de l'Aiglon College de Suïssa, tal com va publicar en el seu dia 'El Economista'. Aquest col·legi tindria un cost que oscil·laria els 90.000 i 130.000, tal com informava el mitjà en qüestió, i compta amb un ampli currículum d'alumnes destacats, com la filla d'Amancio Ortega o la Princesa Tatiana de Grècia.

Elionor, cap a Gal·les

La polèmica ha sorgit a partir de la notícia de la marxa de la princesa d'Espanya a estudiar a Gal·les. La Casa Reial ho va anunciar el passat dimecres amb un comunicat que, en línies generals, detallava com serà la nova aventura d'Elionor.

«Ses Majestats els Reis anuncien que Sa altesa Reial la Princesa d'Astúries cursarà el programa d'estudis del Batxillerat Internacional de la institució educativa Col·legis del Món Unit (UWC) en el UWC Atlantic College de Gal·les, el Regne Unit. [...] La incorporació al col·legi està prevista entre finals d'agost i primers de setembre. La Princesa Leonor residirà, com la resta d'alumnes, d'acord amb el règim d'internat que el UWC Atlantic College té establert dins del seu recinte, on disposa de diverses cases en les quals els alumnes es distribueixen per grups de nacionalitats, orígens i confessions diferents, que conviuen amb professors i empleats del centre. El cost del batxillerat internacional que cursarà la Princesa d'Astúries serà satisfet en la seva integritat personalment per Ses Majestats els Reis amb la seva assignació anual i ascendeix a la quantitat de 67.000 lliures esterlines».