Imatge de la reina Elisabet II a la reunió amb Liz Truss poques hores abans de morir

El detall a la mà d'Elisabet II que avisava que la seva salut estava a les últimes

La reina d'Anglaterra es va reunir amb la nova 'premier' Liz Truss poques hores abans de morir

Aquest darrer 8 de setembre del 2022 passarà a la història per sempre per ser el dia en què va morir la reina Elisabet II d'Anglaterra. La reina, de 96 anys, era un tros d'història vivent després d'haver regnat durant un llarg període de 70 anys. Per davant d'ella van desfilar fins a 15 primers ministres, des del conegudíssim Winston Churchill, poc després de ser coronada, fins a l'actual premier Liz Truss.

De fet, amb aquesta última es va reunir poques hores abans de la seva mort, després de guanyar la batalla per succeir el polèmic Boris Johnson. I més enllà de la formalitat de l'acte, en aquesta reunió hi va haver un detall que no va passar res de desapercebut. És més, molts afirmen que es tractava d'un clar indici que la salut de la reina era a les últimes.

El detall de la mà d'Elisabet II que avisava del pitjor

La trobada entre l'actual primera ministra del Regne Unit i Elisabet II va tenir lloc dimarts passat, 6 de setembre, al castell de Balmoral. «La seva majestat li ha demanat que formi una nova Administració», informaven a través del compte oficial de la família reial britànica. Naturalment, Truss va acceptar l'encàrrec de 'Sa Majestat', gest confirmat amb una cordial salutació de mans.

I va ser precisament a la mà de la monarca tristament morta aquest dijous en què es van fixar tots. La reina presentava un cridaner hematoma de color blau fosc a la mà dreta sobre el qual les autoritats no van oferir cap mena d'informació. Com és habitual, això va donar pas a tota mena d'especulacions sobre l'estat de salut de la longeva reina.

Segons expliquen a Infobae, els canvis en la coloració de la pell són fenòmens naturals del procés d'envelliment. «Petits capil·lars es van fragmentant a nivells subdèrmics, i en fragmentar-se sagnen una mica», asseguren els experts. De fet, un altre aspecte que molts van destacar va ser la deteriorada i envellida imatge que presentava la reina.

Fotomuntatge de la reunió de la reina Elisabet II amb Liz Truss i la mà de la reina am un gran blau
Un blau com el de la reina pot tenir diverses explicacions | Twitter

Fragilitat, mal estat de salut o cop

I és que a partir dels 70, però sobretot per sobre dels 80 anys, la fragilitat de les venes de la pell fa que es trenquin, produint hematomes. Això afecta especialment les persones grans que pateixen problemes cardiovasculars o que prenen aspirina.

També podria ser que l'hematoma hagués aparegut arran de l'administració de sèrum. Generalment, a les persones se'ls sol administrar sèrum a través de les venes (podent produir també blaus). Ara bé, en el cas de la gent gran, en tenir les venes més fràgils, els líquids s'administren també a través de les mans.

Una altra opció menys probable, però que tampoc es pot descartar, és que la reina hagués patit algun tipus de caiguda o cop. Això sí, els experts ho creuen menys probable, ja que el blau s'apreciava a la part dorsal de la mà. Es tracta d'una zona on és més difícil patir un fort cop, ja que en general les persones tendim a caure amb les mans obertes.

▶️ Vídeo del dia

No és la primera vegada que apareix en públic amb hematomes

Val la pena destacar que la taca blava a la mà de la reina durant la trobada amb Liz Truss no és la primera. Ja en 2019 van saltar totes les alarmes al Regne Unit després de la publicació d'unes imatges de la trobada d'Elisabet II amb el rei Abdul·là de Jordània i la seva dona, Rània. En aquest cas, la mà que presentava un blau va ser l'esquerra, i les autoritats tampoc van donar explicacions.

Elisabet II
La monarca britànica va morir amb 96 anys | EUROPA PRESS

L'estat de salut de la reina s'havia ressentit en el darrer any

Tot i la commoció que ha generat a tot el món la mort de la monarca de 96 anys, la veritat és que les preocupacions sobre la seva salut no van deixar d'augmentar en el darrer any. I és que, recordem, els problemes de mobilitat de la reina no han deixat d'augmentar.

De fet, es va veure obligada a renunciar a les seves aparicions en públic i delegar molts actes protocol·laris al seu fill, Carles. Un bon exemple n'és l'esmentada trobada amb la líder conservadora Liz Truss al castell escocès de Balmoral, una cosa molt inusual. I és que els problemes de mobilitat van impedir a la reina desplaçar-se fins al palau de Buckingham per rebre la nova premier, com és habitual.