Ana Obregón plorant

El dia que el fill d'Ana Obregón li va preguntar si es moriria: «No ho vaig poder complir»

Álex Lequio va morir fa més d'un any a causa d'un càncer

Ana Obregón segueix passant el seu dol personal després de la mort del seu fill Álex Lequio.. En una dura entrevista amb la revista 'Elle', Obregón s'ha obert per parlar del que va passar el maig del 2020. El jove va morir per un càncer de sarcoma que se li havia diagnosticat tot just dos anys abans.

A l'entrevista, Ana Obregón ha reviscut aquest fatídic moment sobre el seu fill, que, per a ella, és «com si fos ahir». «El dia que ens van comunicar que estava malalt», explica, «va entrar a la meva habitació i em va preguntar: «Mama, moriré?». Em va caure el cel a sobre».

«Mama, moriré?»

La resposta a aquesta pregunta tan complicada va ser càndida. «Li vaig jurar per la meva vida que se salvaria», ha explicat l'exparella d'Alessandro Lequio. Però «no ho vaig poder complir, i és una cosa que no em perdono», sosté.

Ana Obregón no va voler enfonsar-se en cap moment pel bé del seu fill. «El seu pare va arribar i es va posar a plorar, el vaig ficar al lavabo i el vaig renyar: «aquí ningú plora». Obregón ha confessat que no va deixar caure cap llàgrima, «tampoc al llarg de les 120 quimios». «No podia, perquè havia de salvar la vida d'Aless».

Álex Lequio
Álex Lequio sempre va tenir el somriure a la boca malgrat patir un càncer | GTRES

En ser preguntada per com va ser forta en els moments més difícils de la malaltia d'Álex Lequio, Ana respon que «treus força d'on sigui». «Em vaig anul·lar com a persona perquè totes les energies les vaig bolcar en ell», exposa. Però ara, «relativitzo i em plantejo com podem queixar-nos de tantes ximpleries», reflexionava.

«Ara no em queda força. No puc, ni vull, guardar l'abric que va deixar sobre el respatller del sofà el dia que el van tornar a ingressar a l'hospital», explica Obregón. De fet, es lamenta de la mort de la seva mare, de qui ha explicat que no ha pogut viure encara el dol. «És insuportable acceptar que se'n va anar», explica.

La petició d'Ana Obregón a la classe política

D'altra banda, Ana està indignada en veure les partides pressupostàries que es dediquen a la investigació contra el càncer. «Sempre estem a la cua», critica, i proposa observar els pressupostos generals de l'Estat d'aquest govern, «els de l'anterior i els de l'altre» per adonar-se de l'evidència que planteja.

Segons ella, les autoritats «van a la seva i segons els seus interessos». «Saps que gairebé 300 persones moren al dia de càncer en aquest país? És una pandèmia silenciosa de la qual no es lliura ningú», exposa. Investigar i diagnosticar, segons ella, és «el que salva vides».

Ana Obregón i Álex Lecquio
Ana Obregón s'ha obert a canal per parlar del seu fill Álex Lequio | La Noticia Digital

Ana Obregón critica que es dediquin tan pocs diners a aquesta causa. «Som el país que menys diners inverteix en això, perquè es tracta d'un problema que no afecta directament l'economia», reflexiona. «Tant de bo es destinés al càncer la mateixa quantitat d'euros que a la vacuna de la Covid», sosté.

Ana Obregón se centra en la feina per calmar el seu dolor

Després de gairebé dos anys de la mort d'Álex Lequio, l'actriu continua sense superar-la. Actualment, Ana s'enfoca a la feina i continua amb el desig del seu fill d'ajudar a altres amb la mateixa malaltia que va patir ell.

A través de la Fundació Aless Lequio, Obregón assegura que es «deixarà la pell per les famílies que no compten amb els recursos» que la biòloga ha tingut.

Després de veure-la a 'Telepasión' i el proper dia 31 a les 'Campanades de Cap d'Any' amb Anne Igartiburu, Ana va tornant a la vida normal. La mare d'Álex Lequio va estar durant molts mesos gairebé sense sortir de casa pel profund dolor que sentia després de la mort del seu únic fill.