Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la cantant Rocío Jurado somrient mirant a càmera

El dia que Rocío Jurado va revelar que volia exactament per a Rocío Carrasco

Rocío Jurado va deixar clar quin era el seu desig per a la seva filla

Rocío Jurado segueix present a la memòria de molts, més encara després que la seva filla, Rociíto, trenqués el seu silenci. La filla de la cantant va decidir fer el pas i explicar la seva història després d'anys al marge dels mitjans. Ara, després del seu veto a Mediaset, la filla de la cantant ha reaparegut a Televisió Espanyola on ha quedat clar allò que volia la seva mare per a ella.

Coincidint amb el 79è aniversari del naixement de Rocío Jurado, 'Mañaneros', el nou espai de La 1, comptava amb la presència de la seva filla. Una ocasió perfecta, segons Rocío Carrasco, per «recordar, per fer esment de coses que la gent no sap, oferir a la gent coses curioses».

Rocío Jurado va deixar clar si volia que la seva filla es dediqués a la cançó

I així ha estat. El programa presentat per Jaime Cantizano recuperava unes imatges de l'arxiu de Televisió Espanyola en què la cantant apareixia acompanyada del seu marit, Pedro Carrasco, i la seva filla Rocío.

Un vídeo en què Rocío Jurado assenyalava que no li agradaria que la seva filla es dediqués al món de la cançó. «No, gens. No m'agradaria que la meva filla fos artista. La veritat perquè es passa moltíssim», reconeixia la de Chipiona.

No obstant això, la cantant reconeixia que si aquest fos el desig de Rocío tampoc no se'l trauria del cap. Ella mateixa reconeixia que la seva pròpia família no la va poder convèncer en cas contrari quan ella va manifestar el seu desig de dedicar-se a la cançó.

Carrasco, present al plató durant l'emissió del vídeo, somreia en sentir la seva mare. Ella finalment no es va inclinar pel món artístic encara que sí de manera indirecta. I és que recordem que des de fa uns quants anys està enfocada a la gira homenatge sobre la seva mare.

Un espectacle musical en què Anabel Dueñas canta les cançons de Rocío Jurado i que està dirigit i creat per la seva filla. La cantant i amiga personal de Rociíto va ser concursant d''Operación Triunfo 2008'. De Rociíto deia que «Té una artista amagada perquè vol, gràcies a ella he après moltíssim».

Precisament al costat de Dueñas, Carrasco va cantar una nadala que la seva mare ja interpretés, 'Los Campanilleros'. De fet, va ser durant el 'Mediafest Night Fever' quan Rociíto va sorprendre tothom amb la seva interpretació. Una actuació carregada de sentiment que va aconseguir aixecar el públic dels seus seients.

El fet que Rociíto no s'hagi dedicat, com volia la seva mare, a la cançó no vol dir que s'hagi desvinculat del món de la música. Més aviat tot al contrari, ja que la filla de la intèrpret ha continuat vinculada al món artístic d'una manera o altra.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La filla de Rocío Jurado ja va demostrar la seva vàlua com a cantant

Tot i que han passat gairebé dues dècades des de la seva mort, Rocío Jurado segueix en el record de la filla. De fet, ella mateixa reconeixia tenir-la molt present: «Em passa cada dia. Si no és al matí prenent un cafè és al migdia o quan percebo una olor que m'hi porta».

Plànol curt de Rocío Jurado amb rostre somrient quan va ser premiada amb la 'Estrella de Oro'
Rociíto encara recorda la seva mare cada dia que passa | Europa Press

L'entrevista de Rocío a La 1 ha servit també per recordar la que va considerar la seva segona mare, la recentment morta María Teresa Campos. Amb ella Rocío va treballar a la televisió a 'Pasa la Vida' ja fa 30 anys. «De Teresa, no diré ha estat, però és moltes coses a la meva vida», deia Carrasco emocionada.