Diego Arrabal

Cop a Diego Arrabal: condemnat a pagar 340.000 euros per la seva pitjor fotografia

Diego Arrabal, enfonsat després de sortir a la llum una condemna històrica que té relació amb Mariló Montero

Diego Arrabal ha rebut un cop judicial molt dur en les últimes hores. El col·laborador de 'Viva la vida' haurà de pagar una quantitat elevada de diners a una periodista molt coneguda del país i a una amiga seva. Es tracta de Mariló Montero.

El Jutjat de Primera Instància número 35 de Madrid ha condemnat per via civil Diego Arrabal i Gustavo González, tots dos propietaris de l'agència 'Código Press'.

Diego Arrabal i González hauran d'indemnitzar amb 340.000 euros la coneguda periodista i la seva amiga. Ho faran per intromissió il·legítima en el dret a la intimitat i l'honor. La sentència exposa i acredita que els reporters les van fotografiar sense el seu consentiment quan eren de vacances a les illes Maldives.

Diego Arrabal
Diego Arrabal viu un dels seus pitjors dies després d'una condemna històrica. | Mediaset

Amb tot, la sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda. Diego Arrabal i Gustavo González van publicar imatges de totes dues en banyador i sense la part superior del biquini. Això va provocar que les insinuacions sobre la seva orientació sexual s'exposessin en l'àmbit públic.

Condemna històrica a Diego Arrabal

Diego Arrabal haurà de pagar molts diners. L'esmentada resolució, segons el 'El Confidencial', va ser emesa el 28 de desembre i marca la sanció més gran per intromissió al dret a la intimitat a Espanya. Fins ara, la quantitat més alta eren els 310.000 euros que el Suprem va imposar el 2012 al Grupo Zeta per publicar imatges d'Elsa Pataky nua en una platja.

Mariló Montero va viatjar a les Illes Maldives entre el 26 de desembre del 2014 i el 4 de gener del 2015. Hi va llogar un vaixell per fer submarinisme.

«El vaixell va ser detectat per periodistes, que van començar a seguir-la contínuament i d'amagat. Van arribar a captar, sense el seu consentiment, imatges seves en biquini i la dels seus fills a la coberta del vaixell», exposa el magistrat, César Tejedor Freijo. Aquestes imatges es van publicar dies més tard a una revista del cor.

En un segon episodi, a Bora-Bora, Mariló Montero va aconseguir que un jutge dictés mesures cautelars i les imatges de Diego Arrabal no arribessin a publicar-se.

El periodista Gustavo González durant un acte al bingo Las Vegas el 2018
Gustavo González i Diego Arrabal, condemnats per unes fotografies a Mariló Montero | GTRES

La resolució sosté que «l'agència demandada va fer declaracions a diverses revistes. No només descrivien les fotografies, sinó que es feien insinuacions sobre la seva condició sexual» de la periodista i el seu acompanyant per haver viatjat juntes.

«Han vulnerat el seu honor, la seva intimitat i la seva pròpia imatge»

Diego Arrabal i Gustavo González van al·legar que tant les imatges de Maldives com les de Bora-Bora s'havien pres en llocs públics. No quedaven dubtes sobre la rellevància d'un personatge famós com Mariló Montero. Per tant, van creure que les imatges estaven emparades pel dret a la informació.

La presentadora i periodista Mariló Montero
La presentadora i periodista Mariló Montero haurà de ser indemnitzada per Diego Arrabal. | GTRES

Però la sentència dona la raó a Montero, i «parteixen de la base que la senyora Montero és una periodista coneguda, amb rellevància pública. Per això, els seus drets es van poder veure en certa manera limitats», sosté el jutge. «D'aquí que entenem que s'ha vulnerat el seu honor, la seva intimitat i la seva pròpia imatge. Així ho ha entès igualment el Ministeri Fiscal».

«La gran majoria són escenes íntimes de la vida privada, com estar en pijama o per casa sense la part superior del biquini. No en una platja, sinó al lloc on residia de vacances, el domicili, inviolable, protegit constitucionalment», diu la interlocutòria contra Diego Arrabal.

«L'agència haurà d'indemnitzar les perjudicades amb 340.000 euros»

«Amb tot, s'altera tant la imatge i la intimitat de Montero, com el seu honor. No se sap si hi hauria un tercer interessat en la divulgació de les imatges, cosa que introduïa un plus per a la venda del reportatge. Fins i tot, dir que l'orientació sexual d'una persona només hi incumbeix i només pot ser revelada per ella».

El jutge condemna 'Código Press' per «intromissió il·legítima al dret a la intimitat i familiar i a la imatge pròpia i intromissió il·legítima al dret a l'honor» de totes dues. A més, prohibeix la publicació de les fotografies de Bora-Bora i l'agència les haurà d'indemnitzar amb 340.000 euros (265.000 euros per a la periodista i 75.000 a la seva amiga).