Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Jorge Javier Vázquez amb ulleres

La dieta de Jorge Javier per estar més prim que mai: els miracles no existeixen

De la mateixa manera que Jorge Javier, són molts els famosos que també han utilitzat aquest mètode per perdre pes

Mantenir un pes adequat és qüestió de salut i, perquè no dir-ho, també d'estètica. Amb l'arribada de les altes temperatures, a més, cada cop més persones es volen veure millor. Els famosos tampoc no estan exempts d'aquesta realitat, i és que cada vegada més celebritats aposten pels canvis físics.

És el cas de Jorge Javier, que ja fa un temps que va cridar l'atenció de tot el país amb el seu gran canvi físic. El presentador va aparèixer en directe amb una imatge renovada, amb menys quilos i un aspecte fins i tot més jove. El seu secret no va ser cap dieta miracle, d'aquelles en les què ell no hi creu, sinó una dieta molt especial...

L'efectiva dieta que ha convençut moltíssimes celebritats

Com qualsevol dieta, la que han seguit molts famosos del nostre país també compta amb defensors i detractors. Es tracta d'un mètode d'aprimament que, malgrat tot, s'ha tornat molt popular per un motiu més que evident: resultats visibles.

Això no treu que s'hagi de fer sota seguiment i supervisió mèdica, sobretot en aquells casos en què l'obesitat és mitjana o alta. La dieta de què parlem no és altra que la coneguda Pronocal, que tants canvis ha protagonitzat.

Imatge d'una dona amb una balança.
La dieta més popular que segueixen tots els famosos   | Getty Images

Com és un tractament personalitzat, la persona que la fa compta amb un suport multidisciplinari de professionals. Aquests l'ajuden a aconseguir l'objectiu marcat sense posar en risc la salut.

La dieta Pronocal, el secret dels famosos

La dieta Pronocal és un programa d'aprimament personalitzat i es basa en una dieta on les protagonistes són les proteïnes. Això sí, a diferència d'altres dietes, compta amb una baixa (o inexistent) ingesta de calories.

La doctora Electa Navarrete, llicenciada en Medicina i Cirurgia i especialitzada en Bioquímica i Medicina Estètica, és experta en aquesta dieta. Són molts els famosos que han passat per les seves mans, i un és Jorge Javier.

Sense dubtar-ho ni un segon, el presentador s'hi va posar en contacte. Navarrete va poder guiar-lo i assessorar-lo durant tot el procés. Com a resultat, el presentador ha aconseguit perdre ni més ni menys que 15 quilos, dels quals 5 es deuen gràcies al programa Pnk Define.

Actualment podem veure que el canvi físic de Jorge Javier és força considerable. Se sent molt orgullós amb el canvi aconseguit i com a mostra agraeix a tot l'equip, i en especial a la doctora Navarrete, la seva implicació i assessorament.

Però no només això, el presentador també ha deixat clar que tot allò aconseguit es deu en part també a la planificació i la constància. En aquest sentit, ha arribat a assegurar que «es tracta d'aplicar allò que ja sabem i fugir de les dietes miraculoses. Els miracles no existeixen, existeix la constància».

Jorge javier Vázquez en un plató de televisió
El presentador feia temps que volia arribar al seu pes ideal   | GTRES

Adéu als hidrats de carboni

Aquest mètode ajuda a perdre pes però sense arribar tampoc a perdre múscul, ja que és precisament el múscul qui s'encarrega de cremar el greix que sobra al cos.

A més, es tracta d'una dieta cetogènica, perquè el seu objectiu es basa a eliminar qualsevol aportació de carbohidrats. D'aquesta manera, el cos no rep energia i l'obté a través d'altres vies, com ara el greix acumulat.

Hi ha diferents mètodes

La dieta Pronocal presenta diferents mètodes per a la seva realització, segons alguns factors com els quilos que es vulguin perdre o l'edat de la persona que la realitza.

-Mètode Pnk: Es tracta d'un mètode per aprimar-se de forma ràpida i segura. Es poden arribar a perdre fins a 9 kg en tan sols un mes.

-Mètode Pnk Expert: Aquest programa està orientat específicament a persones majors de 60 anys, que tenen com a objectiu augmentar les proteïnes per mantenir la massa muscular i millorar la funcionalitat i vitalitat.

Imatge d'un grapat de carn de pollastre trossejada
Les proteïnes són les protagonistes d'aquesta dieta   | Getty Images

-Pnk Diaprokal: La gent que pateixi diabetis també es pot sotmetre a aquesta dieta. Aquest programa ajuda a perdre pes alhora de vigilar també la diabetis tipus 2 o la prediabetis.

-Pnk Defineix: Aquest programa ajuda a remodelar el cos en tan sols 36 dies o, el que és el mateix, 5 setmanes. No només ajuda a perdre fins a 5 kg, també millora la composició corporal.

Quins avantatges presenta el mètode Pronocal?

El primer aspecte bàsic i fonamental daquesta dieta és la pèrdua de pes sense perdre el múscul. D'aquesta manera, en perdre el greix acumulat també comença a desaparèixer la flacciditat.

D'altra banda, és una dieta que no fa passar gana. Has de saber que si segueixes la dieta Pronocal, també hauràs de consumir els seus propis aliments de marca, però els cinc àpats al dia estan assegurats.

Aquest mètode també ajuda a millorar algunes patologies, sobretot les que estan associades a l'excés de greix com el colesterol o la diabetis. En reduir el greix corporal, aquestes patologies també disminueixen.

I, finalment, la motivació. A través del seguiment mèdic continuat podràs veure els resultats de forma progressiva, per tant sempre estaràs motivat i mai no et sentiràs sol.

Imatge d'una noia agafant-se la grasa abdominal de la panxa
Perdre pes sense passar-ho malament sempre és possible | Getty Images

Ara que ja coneixes tots els avantatges d'aquest mètode, podràs entendre perquè és tan eficaç i està tan de moda. Tot i així, sempre és aconsellable que abans d'iniciar alguna dieta, ho consultis amb un especialista.