IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Gravíssimes acusacions a Joan Carles que deixen encara més tocat al rei Felip

Podria amagar una gran fortuna a Suïssa mitjançant un testaferro | 'The Telegraph' apunta que Joan Carles hauria cobrat una comissió d'uns 47 milions d'euros per una operació financera

El rei Joan Carles I a Sansenxo (13-7-19)
Continuen aflorant els suposats diners ocults de Joan Carles I a paradisos fiscals | Catalunya Diari

Nou escàndol de la Família Reial, amb Joan Carles I com a protagonista,  que pot tornar a suposar un altre maldecap per Felip VI, segons ha destapat la premsa anglesa. Concretament, ha estat 'The Telegraph' qui afirma que té en el seu poder diversos documents que provarien la fortuna oculta del rei emèrit repartida per bancs de tot el món a nom de familiars seus. 

En aquest cas, el tabloide britànic apunta que Joan Carles hauria cobrat de manera indirecta una comissió d'uns 50 milions de francs suïssos (uns 47 milions d'euros) per una operació financera. Aquest ingrés l'hauria rebut en el seu nom el seu cosí, Álvaro d'Orleans-Borbó

Els comptes ocults a Suïssa

El mitjà citat revela que el monarca va participar en l'operació de venda del Banc Zaragozano per part d'uns coneguts empresaris i amics personals de Joan Carles I. Es tracta Alberto Alcocer i Alberto Cortina, coneguts en el món social i empresarial com 'Los Albertos', també cosins entre ells i amb la casualitat d'haver estat casats i divorciats de les germanes Koplowitz.

El rei hauria mitjançat perquè es produís de l'entitat bancària per part de Barclays per uns 450 milions d'euros l'any 2003. Per aquesta operació, el cosí del rei hauria obtingut una important comissió que hauria ingressat a Suïssa, a l'espera que Joan Carles en pogués fer ús. Amb l'operació, no només ell va treure benefici, sinó que va fer que els seus amics aconseguissin un important rèdit d'un banc que no passava precisament per un bon moment.  

Qui és Álvaro d'Orleans-Borbó?

La figura del cosí del rei fa temps que apareix a la premsa com el principal vincle als comptes bancaris opacs de Joan Carles I. Amb 73 anys,  Álvaro Jaime d'Orleans-Borbó ha estat acusat formalment per Corinna de ser la persona amaga els diners ocults del rei. 

Casat amb Antonella Rendina té una filla, Eulalia, que és fillola de Joan Carles. Amb residència a Mónaco, aquest empresari té un gran nombre d'inversions a Espanya i també són conegudes les seves amistats amb Beatriz d'Orleans o la tristament morta infanta Pilar. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari