Primer pla d'Irene Urdangarin

Els 68.000 euros que posen en problemes Irene Urdangarin, la filla petita de Cristina

Irene Urdangarin veu com els seus pares fan una important inversió en els seus estudis

Irene Urdangarin intenta assumir tan bé com pot la ruptura matrimonial dels seus pares. Ho fa a Ginebra (Suïssa), molt centrada als estudis. Procura mantenir-se al marge de tot aquest conflicte, malgrat que les últimes setmanes s'ha convertit en el gran suport de Cristina.

A diferència dels seus germans grans, Juan Valentín i Pablo, ella no s'ha pronunciat. Encara no ha arribat a la majoria d'edat i miren de mantenir-la en un segon pla mediàtic. Tampoc no és gens senzill per part dels fotògrafs retratar-la.

Manté una rutina diària. Irene acudeix a una prestigiosa escola, com és l'Escola Internacional de Ginebra. Es troba localitzat al camp de Grande Boissiere.

Segons sembla, no té res a envejar a l'internat a què assisteix la seva cosina Elionor a Gal·les.

El centre on està matriculada la filla d'Iñaki i Cristina es troba entre els 20 millors del món. La noia està molt adaptada a la ciutat. Hi resideix des del 2013, que va ser l'any en què van decidir els seus pares mudar-se a Suïssa.

Irene Urdangarin amb la seva mare, la infanta Cristina
Irene Urdangarin amb Cristina | GTRES

Ho van fer en una època una mica complicada per a la família. L'exjugador d'handbol estava immers en un procés judicial i l'ombra de la infidelitat començava a sobrevolar. En vista d'això, van optar per fer les maletes i marxar d'Espanya.

Els fills del matrimoni es van veure obligats a començar una nova vida allà. Amb el temps, els grans agafarien camins diferents que els portarien a separar-se dels pares. Només es quedaria a Ginebra la nena, que encara està pendent de finalitzar la seva etapa acadèmica.

Allà, Irene Urdangarin té la possibilitat d'educar-se a un col·legi internacional de primera categoria. Compta amb tres campus a Ginebra, com són la Gran Boissiere, la Châtaigneraie i el Campus des Nations. Al primer és on estudia la neboda dels reis.

Com la princesa d'Astúries, es troba cursant el primer curs de Batxillerat. Com és lògic, acudir a un centre d'aquestes característiques implica fer un desemborsament important. Aquest any, els seus pares han hagut d'abonar 34.000 euros.

Imatge d'Iñaki Urdangarin acompanyant a Miguel Urdangarin i la infanta Cristina
Irene Urdangarin, amb la seva família a una imatge d'arxiu | GTRES

La previsió és que el curs vinent realitzi segon de Batxillerat allà, de manera que la inversió ascendirà a 68 000 euros en 24 mesos. Una despesa a l'abast de poques famílies. Si escau, el més probable és que sigui el seu avi qui pagui la factura.

Sobretot perquè Iñaki té un salari molt baix al despatx d'advocats de Vitòria on treballa. Alguns mitjans van destapar que amb prou feines arribava als mil euros mensuals.

Irene Urdangarin, el gran suport de Cristina

El col·legi on està matriculada Irene Urdangarin compta amb unes instal·lacions magnífiques. Destaca pels gimnasos, laboratoris i per la gran oferta d'activitats extraescolars.

Es pot dir que està a l'altura del centre on estudia la seva cosina. No obstant això, ella no ha hagut de desplaçar-se enlloc. Viu a tot just a uns metres del lloc on imparteixen les classes, i pot estar cada dia amb la seva mare.

Fotomuntatge d'Irene Urdangarin i Elionor de Borbó
L'escola on estudia Irene no té res a envejar al de la seva cosina | Catalunya Diari

De fet, s'ha convertit en el gran suport de Cristina en aquests moments tan durs. La infanta s'ha refugiat a casa seva i amb prou feines se l'ha pogut veure pel carrer les últimes setmanes. Les imatges publicades per una revista en què apareixien Iñaki i Ainhoa no li van agradar gens.

Irene Urdangarin, molt centrada en els estudis, de moment no contempla tornar a Espanya com van fer els seus germans. L'únic que té al cap és acabar el Batxillerat ia partir d'aquí ja pensarà en el futur.