Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Jorge Javier i Manel Ferrer amb el logo de 'Sálvame'

La direcció de 'Sálvame' rep un gran revés: s'hi van trencar en ple directe

L'equip no sabia com continuar quan encara quedava una hora de programa

Durant quinze anys, els directors de 'Sálvame' han creat escola amb les reaccions en directe de tots els col·laboradors en moments molt complicats. Així doncs, els espectadors ens hem acostumat que a les quatre de la tarda s'avancin autèntiques bombes que esclataran en algun moment del programa.

Tanmateix, aquestes bombes no són mai revelades abans d'hora als col·laboradors, que exerceixen com a sorpresos i de vegades són temes molt espinosos. I és que, en aquestes sorpreses en directe han aparegut des d'infidelitats dels mateixos col·laboradors o impagaments, així com ruptures que han posat els tertulians als peus dels cavalls.

Per a nosaltres, els espectadors, tot això ha estat mel durant molt de temps, però el que ningú esperava és el que va passar divendres passat. Així és. El programa va transcórrer amb total normalitat fins a les set del vespre que van passar al 'Plus'.

En el moment que el format se'n va anar a la seva emissió digital, tot va canviar per a l'equip del programa. I és que, passats uns minuts de les set de la tarda, El Mundo i diversos mitjans van començar a difondre la fi del programa vespertí amb tot detall. L'enllaç de la notícia no va trigar a arribar als col·laboradors, que des de les cadires van començar a llegir incrèduls el que s'estava dient dels seus llocs de treball.

Tal va ser la notícia que María Patiño va abandonar el programa entre llàgrimes i quan va tornar, va interrompre el que estava dient per capgirar-se i plorar. Els seus companys l'animaven alhora que se seguien sentint veus de la resta de l'equip que comentaven la notícia i buscaven alguna veu que pogués confirmar què es deia.

Imatge de María Patiño plorant amb el fons de 'Sálvame'
María Patiño no va poder contenir les llàgrimes en sortir la notícia | Catalunya Diari

Si bé és cert que mai es podrà confirmar que les llàgrimes de María eren per aquest tema, ja que també estava anunciant la mort de la mascota d'una famosa. Però el més fort de tot és que sembla que la direcció del programa estava bevent per primer cop de la seva pròpia medicina.

Sí, perquè descobrien en directe que el programa i, per tant, els seus treballadors es quedaven sense feina en poc més d'un mes. Arribant a l'estiu sense gaires esperances de seguir a Telecincoi havent de buscar a marxes forçades noves feines per continuar facturant.

Per sort, aquella tarda estava participant en el programa el còmic Josep Ferré, que més d'una vegada va prendre el protagonisme del programa per treure somriures als col·laboradors. A més, va verbalitzar que no entenia aquestes cares llargues. Segurament, aliè en aquell moment que el programa en què treballa se n'anava a l'orri en poques setmanes.

Foto d'Adela González i María Patiño a 'Sálvame'.
'Sálvame' es va assabentar a través dels mitjans de comunicació | Telecinco

És realment trist veure que un programa que ha donat tantes tardes i nits d'alegria a la cadena, descobreixi a través dels mitjans de comunicació que s'acaba. Deixant sense opció els directius de la productora i del programa a ser ells qui parlessin amb els seus treballadors per plantejar la situació i veure quines opcions de continuïtat hi ha.

El pitjor cap de setmana per a l'equip de 'Sálvame'

Sense temps per pair aquest acomiadament, l'equip de 'Sálvame' es troba a la croada de no saber si parlar de la fi del programa o si, per contra, guardar silenci. Un silenci que s'ha respectat a mitges mentre esperen la notificació oficial de la cadena anunciant que el programa s'acaba. Segurament és molt important anar en una mateixa línia si el que volen és seguir dins la cadena.

O bé, trencar amb tot i cercar vies de seguir en altres grups audiovisuals. Per exemple, Laura Fa va entrar en directe a Catalunya Ràdio i va fer una primera valoració, alertant que no seria massa explícita. Jorge Javier Vázquez també va fer un vídeo amb la seva mare, on optava per la ironia quan parlaven del seu futur més immediat.

Per la seva banda, Terelu Campos i Kiko Matamoros van fer referència a les seves xarxes socials del mal moment que estaven travessant. A més a més, sorprèn que divendres a la nit no es fes referència explicita al 'Deluxe' sobre la fi del programa. Tot i que les indirectes van anar caient durant la mateixa nit.

No obstant això, no ens quedarà cap altra que esperar avui a la tarda per veure si el programa ens dona més dades. Tant de bo que no estiguem parlant ja de la fi d'aquest programa que ha fet història a la nostra televisió.