Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reina Letícia en una visita al centre educatiu guanyador del premi Princesa de Girona 2019 (06-02-2020)

A la llum tota la veritat sobre l'enfrontament entre Letícia i Sofia a Palma

La reina Sofía hauria trencat un pacte establert amb Letícia

Foto d'arxiu de la reina Letícia
Sofia hauria trencat un pacte amb Letícia | Catalunya Diari

Fa gairebé dos anys de la vergonya més gran de la reina Letícia, l'incident de la Catedral de Palma que tothom guarda a la retina i que va obrir una escletxa sense precedents a la Família Reial. Tot i els nombrosos intents del rei Felip per netejar la imatge de la seva dona i les mostres de treva públiques entre la reina emèrita i la monarca, ningú ho ha oblidat.

De tant en tant, alguna ploma esmolada -com la de Jaime Peñafiel- s'encarrega de recordar la vergonyosa escena i aportar nova informació, però aquest cop ha estat el biògraf Leonardo Faccio, amb el seu llibre 'Letizia la reina impaciente', qui s'encarrega de donar nous detalls.

El pacte trencat entre Sofia i Letícia

Faccio parla amb un amic de la reina i recull el testimoni al llibre: «Sobreprotegeix a les seves filles. Letícia vol que Elionor i Sofia donin una imatge laica i té un acord amb la seva sogra. Però la reina Sofia no el va complir». D'aquesta manera, podem intuir que el cèlebre incident a la Catedral de Palma va sorgir per una qüestió d'imatge.

L'autor va més enllà: «[Letícia]representa a una societat que dedica menys temps a resar. A la Catedral de Mallorca li va recriminar a la seva sogra incomplir un pacte: no posar amb les seves filles en un temple religiós». No obstant això, aquest suposat pacte queda en dubte, ja que hi ha nombrosos precedents de les nenes fent-se fotos amb la seva àvia a l'interior esglésies.

El que és ben segur és que el moment quedarà gravat a la retina dels espanyols durant anys i que la imatge de la corona va quedar molt malmesa. Al cap i a la fi, la reina Sofia també té dret a gaudir de les seves nétes.

També et pot interessar...