Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Teo Lozano era un referent del periodisme de recerca

Dol a Antena 3 i La Sexta: mor sobtadament Teo Lozano

Era subdirector de programes d'actualitat a Atresmedia i col·laborador de Más Vale Tarde i Espejo Público

El periodisme espanyol plora la sobtada mort de Teo Lozano, un professional històric dels mitjans televisius i el periodisme de recerca. Era subdirector de programes d'actualitat d'Atresmediai creador de formats d'èxit. També era col·laborador de programes com Mas vale tarde i Espejo Público .

La sobtada mort de Teo Lozano ha causat un profund pes entre els seus companys. Una de les primeres a mostrar la seva consternació ha estat la Gloria Serra, directora d'Equipo de Investigación de La Sexta. «La família del programa està de dol, ens ha deixat un mestre del periodisme de recerca», va escriure.

Alguns dels formats més reeixits d'Antena 3 i La Sexta van sortir del seu cap. Teo Lozano era un dels grans referents del periodisme al nostre país, i la seva mort suposa una pèrdua. El recorden avui com un periodista de raça que va formar molts joves a la professió.

Qui era Teo Lozano

Teo Lozano va ser un dels grans referents de la seva generació al camp del periodisme de recerca. A més, els seus companys el recorden amb molt d'afecte pel seu tracte humà durant la seva etapa com a cap. Des de l'experiència va transmetre el coneixement a noves generacions de professionals.

Teo Lozano aparecía a veces en programas como Espejo Público
Teo Lozano aparecía a veces en programas como Espejo Público | Antena 3

No és estrany doncs que avui, en conèixer-se la seva mort, molts el recordin com un mestre. En destaquen la generositat i la capacitat d'afrontar les adversitats amb un gran malbaratament d'energia i optimisme. Diuen que tenia un gran talent per formar equips i treure'n el millor.

Un dels moments més importants de la seva carrera va ser amb la cobertura de l'11-S el 2001. Aleshores dirigia el programa De Buena Mañana d'Antena 3, presentat per Juan Ramón Lucas. La seva experiència va ser clau perquè l'equip superés la commoció inicial i es posés en marxa la màquina del periodisme.

Un mestre dels successos

Teo Lozano, natural de Terol, va fer els primers passos periodístics amb El Periódico de Aragón i corresponsal de TVE. Després va fer el salt a Madrid com a integrant de l'equip d'Informatius d'Antena 3. Aquesta es va convertir a casa seva, ja que després passaria a formar part d' Equipo de Investigación.

Era un mestre de la crònica de successos i com a tal va dirigir el cèlebre programa El lugar del crimen. També va escriure el llibre Tita Cervera, la baronesa , al costat de Goya Ruiz. Quedarà en el record dels seus companys, sobretot com un dels periodistes més prestigiosos de successos i investigació.

La periodista Marisu Moreno, que va tenir la sort de treballar amb ell, el recorda avui en un emocionant comiat al Plural. «Per ell tot era collonut, els vídeos, el programa, les entrevistes, les investigacions. Tenim pendent un cafè que ens vam prometre la darrera vegada que ens vam trobar», escriu.

Consternació entre els seus companys

La sobtada mort de Teo Lozano ahir a la nit ha provocat una cascada de missatges de companys seus consternats per la notícia. Un, Francisco Sierra, li ha recordat com «un gran periodista i una magnífica persona. Entusiasta de la vida, rigorós, batallador i intel·ligent».

José Romero, productor d'Equip de Recerca, ha lamentat la pèrdua «d'una de les persones més importants del programa. Un mestre que va saber guiar-nos als començaments i van assessorar durant el llarg camí del nostre programa». I és que la pèrdua s'ha deixat sentir sobretot en aquest espai.

Paco Jiménez Santos, periodista de Globomedia, s'ha mostrat «desolat per la mort del meu mestre a la televisió. Mai no podré oblidar aquells anys, massa aviat te n'has anat». «Quin dia tan trist», diu també Ana Pastor, «gràcies per tot allò que ens vas donar, bondat i saviesa».