El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19

Dol en la trista visita del rei Felip ahir: «Que descansi en pau»

El monarca va desplaçar-se fins a Toledo per inaugurar el nou centre logístic de SEUR

El rei Felip VI va desplaçar-se el dilluns, 25 de gener, fins Illescas (Toledo) per inaugurar el nou centre logístic de SEUR. No obstant això, la seva visita va estar tenyida de dol.

El monarca va viatjar fins a la localitat per donar-li la benvinguda a la nova planta de l'empresa de paqueteria i missatgeria que permetrà ampliar un 40 per cent la capacitat d'emmagatzematge de la companyia.

Felip VI va saltar-se la distància de seguretat per donar el condol

Com és habitual en aquesta mena d'actes, es comptava amb la presència d'Emiliano García-Page, el president de Castella-la Manxa. Però el polític no va poder estar present durant tota la visita del rei Felip VI perquè, durant la matinada de dilluns, va morir la seva mare, Gregoria Sánchez, en un hospital de Toledo a causa del Coronavirus.

Tot i això, i malgrat el complicat moment que està travessant, Emiliano García-Page va voler donar-li la benvinguda al monarca en la seva arribada a la localitat toledana. El president de Castella-la Manxa va saludar el monarca i, poc temps després, va marxar per continuar amb la vetlla i el dol amb la seva família.

Davant d'aquesta situació, el rei Felip VI no va dubtar a donar-li el condol a Emiliano García-Page, i fins i tot es va saltar lleugerament la distància de seguretat recomanada per a transmetre-li el seu suport i el seu afecte en un dia tan difícil per al polític.

El mateix president de Castella-la Manxa va compartir a les seves xarxes socials el dolor que estava travessant per la pèrdua de la seva mare, i va aprofitar per disculpar-se amb el monarca per no haver-lo pogut acompanyar durant la visita la nova planta de SEUR a Illescas.

«Sent un dia difícil per a mi i la meva família, les meves obligacions m'han dut a no deixar de rebre al rei Felip VI, que avui es troba visitant un centre logístic de la regió», va escriure al seu compte de Twitter. «Agraeixo la seva gran compressió i la meva disculpa per no poder acompanyar-lo en la resta de la visita».

La mort de Gregoria Sánchez

Gregoria Sánchez tenia 89 anys i el 22 d'agost va ser traslladada a l'Hospital Vírgen del Valle de Toledo després d'haver donat positiu en Coronavirus. La mare del president de Castella-la Manxa tenia patologies prèvies greus, però va aconseguir recuperar-se i després de diverses setmanes hospitalitzada va poder tornar a casa seva.

No obstant això, la seva avançada edat va impedir que finalment pogués superar el seu estat de salut. A més de les condolences del rei Felip, Emiliano García-Page va rebre nombrosos missatges de suport per part de companys i amics.

«Sento moltíssim la mort de la mare d'Emiliano García-Page, Gregoria Sánchez. Acabo de parlar amb el president per expressar-li personalment el meu condol a ell i a tota la seva família en aquests moments tan durs. DEP», va escriure Carmen Picazo, la coordinadora de Ciutadans a Castella-la Manxa.

«Acabo de traslladar personalment el meu més sentit condol al president de la regió, Emiliano García-Page, per la mort de la seva mare. Li acompanyo en el sentiment tant a ell com a tota la seva família després d'aquesta pèrdua irreparable», van ser les paraules de Paco Núñez, el president del Partit Popular a l'autonomia.

Davant les imminents mostres d'afecte, el president de Castella-la Manxa no va dubtar a mostrar el seu agraïment. «Vull agrair totes les mostres d'afecte rebudes des de la mort de la meva mare Gregoria fa poques hores», va assenyalar en les seves xarxes socials.

A més, Emiliano García-Page va aprofitar l'ocasió per demanar als ciutadans que segueixin estrictament les «normes» que s'han imposat per intentar frenar l'expansió del virus. «Només podem acomiadar-la fins a un màxim de sis persones», va dir el president de la regió, en referència a l'enterrament de la seva mare, per donar-li més veracitat a les seves paraules. «Gràcies de cor i per endavant».