Aquests dies enrere saltaven totes les alarmes quan van sortir les notícies sobre el delicat estat de salut de la reina Elisabet II. Finalment, es confirmava que la reina d'Anglaterra moria a la seva residència de Balmoral envoltada dels seus éssers estimats. Així acabava el regnat de la sobirana més longeva de la història.
La reina Isabel II moria als 96 anys, després de gairebé 71 anys d'intens regnat. La monarca britànica va aconseguir el títol de la corona als 25 anys, després de la prematura mort del seu pare, Jordi VI. Ara el príncep Carles passarà a ser el nou rei d'Anglaterra i ho farà sota el nom de Carles III.
Isabel II, una de les monarques més estimades
A través d'un comunicat oficial, arribava la notícia sobre Isabel II que commocionaria Anglaterra i la resta del planeta:
«La reina ha mort en pau aquesta tarda a Balmoral. El Rei i la Reina Consort estaran a Balmoral aquesta nit i tornaran a Londres demà».
El mitjà de comunicació britànic per excel·lència, The Daily Mail , afirmava que només el rei Carles i la seva germana van poder acomiadar-se d'Isabel II, durant les últimes hores. Tot i que tots els membres de la família reial, es van traslladar a la fortalesa.
El rei Carles III també es pronunciava davant la mort de la seva mare, Isabel II:
«La mort de la meva estimada mare, Sa Majestat la Reina, és un moment de gran tristesa per a mi i per a tots els membres de la meva família. Plorem profundament la mort d'una sobirana molt estimada i d'una mare molt apreciada».
«Sé que la seva pèrdua se sentirà profundament a tot el país i afectarà innombrables persones de tot el món».
«Durant aquest període de dol i canvi, la meva família i jo ens sentirem reconfortats i sostinguts pel respecte i el profund afecte que se li professava a la Reina», explicava Carles III a través d'un comunicat.
La veritat és que durant els darrers anys, l'estat de salut d'Isabel II acaparava cada cop més atenció. A més, va decidir suspendre tots els actes públics i el febrer d'aquest mateix any va contreure la COVID-19.
A tot això, s'hi van sumar els problemes de mobilitat típics de l'edat. Ja era més que habitual veure-la sempre acompanyada del bastó i la gent del seu entorn.
El funeral està planejat a l'Abadia de Westminster, deu dies després de la seva mort. El cos d'Elisabet II serà enterrat a la cripta de la capella de Sant Jordi, amb el seu marit, Felip d'Edimburg.
La primera ministra del Regne Unit, Lizz Truss, ha revelat estar destrossada davant l'adeu d'Elisabet II:
«Ha estat un cop molt dur. El món està en estat de xoc, i tots estem devastats per la notícia. La reina va ser la roca sobre la qual s'ha construït el modern Regne Unit, que és un gran país gràcies a ella», comentava Truss sobre Isabel II.
«Avui la Corona passa, com ho fa des de fa més de mil anys, al nostre nou monarca i cap d'Estat, el rei Carles III».
«Amb la família del Rei ens vam unir al dol per la seva mare. Li oferim la nostra lleialtat i la nostra devoció, de la mateixa manera que ens va oferir la seva».
«Elisabet II deixa un gran llegat i el seu regnat serà conegut com la segona era isabelina. Déu salvi la Reina!», finalitzava el comunicat de la primera ministra, Lizz Truss.