Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer plano de la presentadora

El fet que va marcar la vida d'Anne Igartiburu: «va morir per salvar-la»

El perfil d'Anne Igartiburu es veu marcat per la mort de la seva mare quan només tenia 16 anys

Anne Igartiburu és una cara coneguda des de fa molts de temps. L'any 1993 va començar a treballar a l'autonòmica ETB-1. Després, va començar la seva carrera a la televisió amb 'Boulevard' i ara ja és tota una veterana i reconeguda dels mitjans. 

La presentadora basca és un clàssic a la televisió del nostre país. Anne Igartiburu combina la seva feina com a presentadora a 'Corazón' a La 1 amb el seu canal de YouTube, 'Mi latido de más'.

Però molta gent no coneix la desgràcia personal que va viure la seva família. El 1987, la seva mare va perdre la vida en un accident de feina.

La tragèdia que va marcar Anne Igartiburu als 16 anys

Lourdes Verdes va morir en un tràgic accident d'helicòpter a Astúries quan Anne només tenia 16 anys. Sens dubte, aquest va ser un succés que va marcar la presentadora i que arrossega des d'aleshores.

«La meva mare va morir salvant la vida d'altra gent», recordava emocionada al programa de Toñi Moreno 'Un año de tu vida'. Era voluntària de Protecció Civil.

Primer pla de la presentadora
Anne Igartiburu va perdre la mare quan era adolescent | TVE
 

«La trobes a faltar quan tens un nadó, quan acceptes un lloc de treball, quan no saps si has triat la parella adequada. Això et fa ser prudent i sentir que hi ha algú que t'acompanya en el camí», es lamentava Anne.

Així és Anne Igartiburu: va estudiar Màrqueting Industrial i l'esport és la seva afició

Anne va estudiar Màrqueting Industrial i abans de començar la seva carrera a la televisió autonòmica del País Basc, va treballar gratis en una cadena local, Arrasate Telebista. Allà, presentava un programa infantil, tot i que va acabar entrevistant personatges de la política i la cultura basca.

Anne Igartiburu posant al photocall dels premis de l'Acadèmia de la Televisió
Anne Igartiburu va patir la mort de la seva mare amb només 16 anys | GTRES
 

Des de ben petita, Anne ha estat una gran apassionada de l'esport i sempre penja vídeos o imatges a les xarxes socials. Va començar practicant atletisme de petita amb el seu pare i, fins i tot, va aconseguir una beca.

Quan pot, va a córrer per desconnectar. Ha participat a la prestigiosa marató de Nova York i va poder complir el somni d'acabar un triatló.

Això sí, Anne confessa que encara li queden reptes més potents com pujar al Machu Pichu o creuar l'Atlàntic amb veler. A més, l'estiu passat se'n va anar a fer el Camino de Santiago amb motxilla.

 

Anne Igartiburu i la seva cara polifacètica

També li encanta tocar el piano, és poliglota i parla castellà, euskera, anglès i italià. Alhora, és 'coach' per ensenyar a parlar en públic i gestionar les emocions mitjançant el llenguatge.

La mateixa Anne parlava fa temps amb 'Vanitatis' i afirmava que estava feliç d'aportar, sortir de l'armari en aquest sentit. «Mostrar-me al món des d'un altre perfil que poca gent coneixia, només els més propers que sabien que m'havia format».

A més d'haver participat en diverses sèries de televisió, Anne ostenta el rècord d'haver presentat més vegades les campanades de la nit de Cap d'Any. Amb les del 2020 amb Ana Obregón, la basca ja en suma 18, i 16 són de forma consecutiva a TVE. Es va estrenar el 2005 amb Ramón García, un altre clàssic i cal afegir dues vegades més on va acomiadar l'any a ETB.