Raül Balam i Carme Ruscalleda al programa Planta Baixa de TV3

Dur testimoni del fill de Carme Ruscalleda, també xef: «Només penses en consumir»

Els seus problemes amb l'alcohol i les substàncies estupefaents van marcar una època molt negra de la seva vida

Són molts famosos els que han confessat haver tingut un passat complicat per culpa de les addiccions. Precisament, en moltes ocasions, és l'èxit que els porta a caure en aquest forat negre. Això fa pensar sobre una important reflexió: els diners i l'èxit no ho són tot a la vida.

Un prestigiós xef ha reconegut a televisió la seva addicció per les drogues i l'alcohol. Es tracta de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda. El cuiner ha explicat al programa 'Planta Baixa' de TV3 tots els problemes que ha tingut aquests anys. Dimecres, el famós xef amb estrelles Michelin, va confessar que ja fa diversos anys que consumeix substàncies estupefaents. Una realitat que ha sorprès molta gent, ja que Raül sembla tenir una bona vida. 

Balam ha estat força clar i sincer. «Jo tinc cervell d'addicte i ho seré tota la vida», ha reconegut a la cadena catalana. El cuiner català està acostumat a rebre molts premis, però darrere d'ells hi ha una gran història de superació en què ha tractat de lluitar contra les seves addiccions.

Raül Balam sempre ha rebut l'ajuda de la seva família, especialment la de la seva mare. «M'odiava a mi mateix, m'odiaven els meus companys de treball, era una persona insuportable, els addictes es pensen que el món gira al seu voltant, ara sóc conscient que el món és molt gran i meravellós», ha explicat el cuiner a 'Planta Baixa'.

Raül Balam explica la seva recuperació

Ell mateix ha volgut explicar quin va ser el dia que va decidir posar fi a tot això. Aquest dia va ser quan els seus pares van descobrir les addiccions del seu fill després d'una llarga nit de festa. En aquell moment el cuiner i els seus pares van decidir posar punt final a aquest problema. El 13 de març de 2013 Raül Balam va entrar en un centre de desintoxicació. El fill de Carme Ruscalleda no ha tingut cap problema a reconèixer el que va fer en el passat. «Quan ets addicte només penses a consumir, consumir, consumir», ha explicat a TV3.

El seu alliberament va arribar quan els seus pares es van adonar de tot el que passava. Els excessos de festa van ser el detonant perquè els seus familiars s'adonessin que alguna cosa no funcionava. «La droga et domina tant que t'importa tant 8 que 80, jo havia arribat a perdre la dignitat en festes familiars... Mare meva, com anava, i el que feia», ha comentat el cuiner.

Balam ha reconegut que aquells anys van ser terribles, que les seves addiccions només li han causat problemes. El cuiner vol continuar lluitant per allunyar-se d'aquest món. La seva mare, Carme Ruscalleda ha volgut explicar com es veu això des del punt de vista d'una mare. «Jo veia que el meu fill tenia actituds estranyes, passava de l'eufòria a l'enuig, però parlava amb ell i em deia que eren imaginacions meves... És una malaltia de molta mentida, molt engany», ha reconegut a TV3.

Actualment, el cuiner ja està recuperat, però ha remarcat que això és un procés molt llarg i que haurà de viure en estat d'alerta. El que Balam ha pretès amb aquesta confessió ha estat normalitzar la situació amb l'objectiu que siguin més les famílies les que busquin ajuda per solucionar aquest greu problema.

Balam ha volgut destacar el dia que la seva família es va adonar, ja que per a ell va ser un moment clau. No és la primera vegada que el xef parla de les seves addiccions, però sí que és la primera que ho fa tan obertament i en un programa de televisió de gran repercussió.