Fotomuntatge dels rostres d'Elia Muñoz i el seu pare Julián Muñoz

Elia, la filla amb càncer de Julián Muñoz rep el cop que no esperava

Julián Muñoz ha donat un nou disgust a la seva filla

Julián Muñoz torna a estar d'actualitat pels seus dubtosos assumptes econòmics. L'exalcalde de Marbella, després de passar per la presó i de molt de temps de silenci i aparent discreció, reapareixia fa uns mesos.

Telecinco tornava a portar-lo a primera línia amb una entrevista. Sota el grandiloqüent nom de No es la hora de la venganza, es la hora de la verdad, Muñoz passava comptes amb la seva història personal. La que el va portar a Marbella, a donar suport a Jesús Gil, a ocupar l'alcaldia, als braços d'Isabel Pantoja i a la presó.

Muñoz viu ara tranquil·lament, sense ensurts i amb una estable mala salut. El seu major pes a la vida és la malaltia que pateix la seva filla menor, Elia, que ha estat diagnosticada de càncer amb 40 anys. La jove, casada i amb fills, afronta aquest cop dur vital amb totes les ganes de superar la malaltia, anant a les seves sessions setmanals de quimioteràpia.

Primer pla de Julián Muñoz
Julián Muñoz està sent investigat de nou per les seves operacions econòmiques. | GTRES
 

No ha deixat de treballar en el negoci de trekking que comparteix amb el seu marit i té el suport incondicional i permanent de Julián Muñoz i de Mayte Zaldívar, els seus pares.

Elia i la seva germana gran Eloísa van passar un infern quan el seu pare es va veure embolicat amb l'escàndol de corrupció més gran d'Espanya. L'operació Malaia. Al marge dels delictes pels quals va ser condemnat Muñoz, la família de l'exalcalde es va enfonsar completament amb el divorci de Mayte.

Les filles ho van passar molt malament i ara que semblava que les coses estaven més calmades, a Elia se li afegeix al càncer un altre problema relacionat amb el pare.

Julián Muñoz, novament investigat per la justícia

Julián Muñoz, a la seva comentada última entrevista televisiva, va assegurar que no havia cobrat res per ella. Que l'únic que volia era explicar la veritat sobre la seva vida i quedar-se en pau amb ell mateix i amb la gent.

Molts van dubtar d'aquest pas a l'altruisme i la generositat d'un home a qui s'ha condemnat per estafar milions d'euros. De fet, Julián ha d'abonar encara 46,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil pels delictes pels quals ha estat condemnat.

L'Audiència Nacional vol arribar al fons de l'assumpte i ja està investigant l'exalcalde, ja que se sospita que sí que va cobrar per l'entrevista que va fer a Telecinco. Així doncs, s'estan examinant dos contractes. D'una banda, el que ell va signar amb Kometa Producciones, mitjançant el qual ell cedia tots els seus drets de propietat intel·lectual, industrial, comercials, patrimonials i d'imatge a aquesta empresa.

D'altra banda, el que va firmar Kometa amb Mandarina Producciones, la productora que va fer l'entrevista i que la va vendre a Telecinco. La justícia dubta d'aquest altruisme de Muñoz i sospita que va poder cobrar al voltant de 66.494,73 euros per aquestes entrevistes. El que, lògicament, no ho va fer ell directament, ja que aquests diners se li haguessin embargat automàticament per fer front al seu deute milionari.

Julián Muñoz al costat de la seva filla, Elia Muñoz.
Julián Muñoz sempre ha tingut el suport de la seva filla Elia i de la resta de la família. | Europa Press

 

Fiscalia veu clars indicis de delicte a l'actuació, ja que apunta que aquesta quantitat Julián podria haver-la cobrat a través de tercers. A més, posa de manifest que aquest tipus d'entrevistes sempre es cobren, per la qual cosa concedir-les sense contraprestació no és gens habitual.

Per això, Muñoz podria acabar sent responsable d'un delicte de frustració de l'execució, en possible concurs medial amb un delicte de falsedat de document mercantil. En paraules més clares: haver amagat un cobrament per no pagar a la justícia el que deu, segons sentència judicial.

La família de Julián Muñoz, novament preocupada

Atenent els antecedents de Julián Muñoz, si es confirmés aquest nou delicte, la seva situació actual es podria complicar de nou. Tot i estar condemnat a 20 anys de presó, el pare d'Elia fa temps que està lliure, sotmès a llibertat condicional.

Suposadament se'l va deixar sortir a causa d'una «malaltia incurable». Del total de la condemna, ha passat únicament 5,2 anys entre reixes.

S'ha reconciliat amb la seva exdona, Maite Zaldívar, i tot i que no tornaran a ser parella, s'han perdonat i eviten els retrets entre ells. L'aspecte de Muñoz està molt allunyat del de fa anys, però la veritat és que, malgrat les malalties que suposadament pateix, porta una vida força normal. Això sí, amb 74 anys viu molt preocupat per la malaltia de la seva filla i, ara, també per aquesta nova investigació sobre les seves operacions econòmiques.