Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Elionor.

Elionor assumeix que tampoc podrà veure el seu avi aquest Nadal

La princesa sap que en aquestes festes hi faltarà algú

A Joan Carles se li va perdre el rastre quan va anar a viure a Abu Dhabi, Unió dels Emirats Àrabs. De fet, allò que només s'ha sabut ha estat el seu retorn a Espanya al maig. També la visita de les seves filles, la Infanta Cristina i la Infanta Elena a Abu Dhabi i els judicis que va tenir amb Corinna Larsen.

Elionor va veure partir Joan Carles cap als Emirats Àrabs el 2020

Encara que Joan Carles li va entregar el tron al seu fill Felip VI, no es va allunyar de la vida pública i seguia assistint a actes oficials al començament.

Tanmateix, això va canviar quan el 2019 va decidir acabar-hi, però seguint amb la seva pròpia secretaria i vivint al Palau de la Zarzuela. Però l'any 2020, diversos partits polítics com Esquerra Republicana de Catalunya van decidir votar per investigar el pare de Felip VI.

Imatge del rei Joan Carles I
Elionor tampoc podrà veure aquest Nadal al seu avi | CatalunyaDiari

Aquestes comissions les van obrir per inspeccionar les irregularitats que hi va haver durant el regnat del pare de l'avi d'Elionor. No obstant això, van ser rebutjades, malgrat que els mateixos partits les obrissin constantment.

No només va anar enfurint els polítics que intentaven buscar justícia, també va anar creant un malestar a gran part de la població. Fins i tot posicionant en el republicanisme persones que no estaven segures si recolzaven la República o la Monarquia.

Imatge del rei Felip VI al costat del seu pare, el rei èmerit Joan Carles I
L'actual rei fa anys que intenta netejar la imatge de la Monarquia | CatalunyaDiari

Finalment, no va ser fins al tres d'agost del 2020 quan Felip VI va publicar un comunicat en què deia que l'avi d'Elionor i Sofia abandonava el país. I ho feia «davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada».

Per continuar netejant la imatge de la corona, el marit de Letícia també va decidir renunciar a l'herència del seu pare. D'aquesta manera, no se'l relacionaria amb els escàndols del passat de l'emèrit.

Elionor passarà un any més allunyada de Joan Carles

Tenint el Nadal a tocar, les famílies ja es van preparant per poder reunir-se en aquestes dates tan assenyalades. No obstant això, sembla que la família que representa el nostre país també té moments durs. Sí, perquè serà el tercer Nadal i el tercer aniversari de Joan Carles a la Unió dels Emirats Àrabs.

Imatge del rei Joan Carles i la princesa Elionor
Elionor tornarà a tenir el seu avi absent per Nadal | GTRES

Realment, el motiu pel qual no ve fins a Espanya es desconeix, ja que Joan Carles va solucionar els seus problemes amb l'Agència Tributària i està completament net de moment.

L'únic front obert que té el marit de la senyora Sofia són els judicis amb Corinna Larsen per haver-li demandat per assetjament tant a ell com al CNI (Centre Nacional d'Intel·ligència).

Els pocs que tindran el plaer de poder veure l'avi d'Elionor són les seves filles. La infanta Elena ja es troba a Abu Dhabi visitant-lo, entre altres amics i familiars que vagin a la vila daurada.

Imatge de la infanta Elena al costat del seu pare, Joan Carles I
La tieta d'Elionor visita al seu pare a Abu Dhabi aquesta setmana | CatalunyaDiari

És clar que els viatges més freqüents que prometia el pare de Felip VI a Espanya després del que va fer Sanxexo al maig no estan succeint.

Per això, s'haurà d'esperar fins que aquest proper 2023 presenciem quin és el resultat de les eleccions. Si guanya un partit més proper a la monarquia, podríem veure'l de nou per aquí.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp