Primer pla de la princesa Elionor

Elionor, commocionada després de rebre la notícia: ja té preparades les maletes

Elionor sap que això suposa un pas important

Elionor ha començat el nou curs escolar a la seva escola de Gal·les. Des d'aquí ha conegut la notícia que ha commocionat tothom les últimes hores: la mort de la reina Elisabet II d'Anglaterra, amb 96 anys.

La monarca ha mort acompanyada de tota la seva família a la seva residència de Balmoral i ara s'inicia tot un protocol d'actuacions per dur a terme el seu funeral. A aquesta missa, tal volta ha d'acudir la princesa amb els seus pares, que ja han donat el condol al nou rei, Carles III, i al seu entorn.

Elionor coneix els condols dels Reis d'Espanya

Elionor és conscient del significat d'aquesta pèrdua per al Regne Unit i per a tothom en general. La reina Elisabet II ha estat 70 anys al tron, la qual cosa la converteix en la monarca més longeva. Aquesta circumstància ha propiciat que hagi estat testimoni dels esdeveniments més importants del segle XX i del XXI, fins ara.

Precisament per això, ràpidament els missatges de tristesa i condol van començar a arribar al palau de Buckingham. Entre aquests, hi ha el dels Reis d'Espanya, que, a més, són família de la difunta reina. Els pares d'Elionor han enviat un telegrama a la família que diu així: «Sa Majestat, estimat Carles, estic profundament entristit per la desoladora notícia de la mort de Sa Majestat la reina Elisabet II, la seva estimada mare. M'agradaria oferir a Sa Majestat i al poble britànic, en nom meu i en nom del Govern i poble d'Espanya, el nostre condol més sentit».

Elisabet II
Elionor sap el dolor que ha causat la mort de la reina Elisabet II. | EUROPA PRESS

«Sa Majestat la reina Elisabet II ha presenciat, escrit i donat forma a molts dels capítols més rellevants de la història del nostre món durant les set darreres dècades. El seu sentit pel deure, el compromís i tota una vida dedicada al servei del poble del Regne Unit i Irlanda del Nord va ser un exemple per a tots nosaltres i romandrà com a un llegat sòlid i valuós per a les generacions futures».

A això s'hi ha afegit: «La reina Letícia i jo enviem a Sa Majestat i a tota la família el nostre afecte i les nostres oracions. Tots vostès són als nostres cors i pensaments. La trobarem molt a faltar. Amb tota la meva amistat i afecte, Felip».

Elionor ja coneix el protocol de l'operació Pont de Londres

La princesa Elionor ha sabut que la pèrdua de la monarca ha suposat la posada en marxa del pla establert per emprendre el comiat: l'operació Pont de Londres.

El protocol organitzat estableix nou dies de dol oficial al Regne Unit. Durant els vuit primers, es permetrà que els ciutadans que ho desitgin puguin donar el darrer adeu a la seva Reina. Al novè dia és quan tindrà lloc el funeral a l'abadia de Westminster.

A aquest funeral acudiran nombroses autoritats mundials, entre elles, monarques. Per això, s'espera que Felip i Letícia hi assisteixin. Fins i tot, hi hauria la possibilitat que també ho fes Elionor com a hereva al tron, però això no s'ha confirmat encara.

Després de la missa pertinent, que serà retransmesa per televisió a tot el planeta, el cos d'Elisabet II serà traslladat fins al castell de Windsor. Allà es procedirà a enterrar-lo a la cripta amb el seu pare.

▶️ Vídeo del dia