Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la reina Letícia i la princesa Elionor

Elionor deixa de pedra Letícia amb un vídeo a TikTok

Elionor es converteix en la protagonista d'una polèmica publicació

Elionor  ha fet saltar les alarmes a Zarzuela després de trencar una de les regles més importants per a la seva mare, la reina Letícia. La futura successora al tron s'ha fet viral després de protagonitzar un vídeo a TikTok. Sense saber ben bé com, la germana de la infanta Sofia apareix ballant al ritme de la música.

No obstant això, a la Casa Reial respiren tranquils. I és que, en realitat, no es tracta de la princesa Elionor, sinó d'un vídeo manipulat perquè sembli que és ella.

Elionor protagonitza un vídeo viral a les xarxes socials

Tot i els seus 16 anys, Elionor té prohibit tenir xarxes socials. L'hereva al tron es manté, així, allunyada d'influencers, youtubers, i altres seguidors de les xarxes, a diferència de qualsevol adolescent de la seva edat.

Imatge de la princesa Elionor.
Elionor protagonitza un vídeo ballant a les xarxes socials. | GTRES
 

Per això, quan va viralitzar-se un vídeo de la princesa ballant a TikTok, les xarxes no van dubtar a fer-se ressò. Les imatges van circular com la pólvora i no es parlava de res més que dels moviments d'Elionor.

«Oh, Déu meu, he trobat el vídeo d'Elionor», diu la famosa publicació. Tot i això, els fans de la royal espanyola s'hauran decebut després de conèixer la realitat. Però la seva mare, la reina Letícia, de ben segur que haurà respirat tranquil·la.

Pel que sembla, el vídeo és un muntatge. L'original va ser pujat per una altra usuària i va ser manipulat amb deepfake, per a simular la imatge de la filla del rei Felip. Aquesta tecnologia és capaç de manipular vídeos perquè semblin imatges realistes complicades de destapar.

Substituir cares, el cos o, fins i tot, manipular la veu són algunes de les coses que es poden fer mitjançant la deepfake. L'objectiu és crear moments protagonitzats per gent real que, en realitat, mai no han dut a terme. Com és el cas de l'hereva al tron.

Des de la Casa Reial, confirmen que la princesa no ha pujat cap vídeo a aquesta plataforma. És més, ni ella ni la seva germana tenen cap compte a les xarxes socials. El vídeo ja ha estat eliminat del compte del seu creador a TikTok, però diversos usuaris han aconseguit capturar-lo.

Elionor triomfa entre els usuaris de les xarxes socials

Elionor s'ha convertit en una autèntica influencer sense haver mogut ni un dit. Simplement per ser filla de qui és i tenir el futur com a reina d'Espanya assegurat, hi ha desenes de comptes que s'han creat a nom seu.

L'objectiu d'aquests perfils no oficials rau a rendir una mena d''homenatge' a la princesa. Analitzar els seus estilismes i seguir-la als actes institucionals. Alguns d'aquests comptes estan redactats en anglès en una referència clara a l'expectació que aixeca fora de les nostres fronteres.

Encara que no seria estrany que Elionor tingués els seus propis comptes privats, la veritat és que Zarzuela li ho prohibeixen.

Són molts els usuaris que els agradaria veure Elionor protagonitzant un vídeo a TikTok, però això serà una cosa molt difícil de presenciar. Per això, alguns fan servir la intel·ligència artificial per veure com quedaria la successora al tron ballant en aquesta plataforma.

Primer pla d'Elionor
Fan servir la cara d'Elionor per manipular un vídeo a TikTok. | GTRES
 

Val a dir que el vídeo és molt realista i costa dilucidar si estem davant de la veritable princesa. Tot i això, l'original pertany a una altra usuària i ha quedat demostrat que només ha estat una manipulació, això sí, força encertada.