Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la princesa Elionor somrient

Elionor descobreix per fi d'on treu els diners després del divorci

La princesa d'Astúries sap d'on aconsegueix els diners

Sempre hem estat atents del que passa a la Família Reial, doncs, en ser la representació i la primera cara del nostre país hem d'estar al corrent d'ells. Son uns personatges que han de tenir cura de la seva imatge i els seus actes encara que no sigui una cosa que moltes vegades paren atenció i es veuen embolicats en polèmiques.

Entre els més destacats en aquestes controvèrsies hi ha l'oncle de la princesa Elionor i exmarit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarín.

El matrimoni entre Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín.

A la primavera del 1997 vam obtenir una notícia que va captivar tot el país, la confirmació dels rumors de la relació entre la infanta Cristina i l'esportista Iñaki Urdangarín. El quatre d'octubre del mateix any vam poder presenciar l'esdeveniment de l'any: el casament.

Tot i les noces tan màgiques que van tenir i el naixement dels seus fills, en el matrimoni no era tot idíl·lic, ningú s'esperava el que passaria amb els oncles de la princesa Elionor.

Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin passejant
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarín anys enrere mentre estaven junts. | GTRES

Després de l'esport, l'oncle d'Elionor va començar a treballar a l'Institut de Recerca Aplicada o, l'Institut Nóos, perquè més tard el col·loquessin com a conseller de Telefónica Internacional on després va ser ascendit, rebent una quantitat impressionant de diners, s'estimava més d'un milió d'euros a l'any.

No va ser fins que el desembre del 2011 començaria un gran malson per a la Casa Reial: que surti a la llum una notícia en què s'imputaria l'oncle de la princesa Elionor per desviar diners públics mentre treballava a l'institut Nóos. Finalment va ser imputat per estafa, blanqueig de capitals, frau a l'Administració, entre d'altres.

Imatge d'Iñaki Urdangarin sortint dels jutjats amb dos policies de fons
Iñaki Urdangarin sortint dels jutjats | GTRES

Però no va ser fins al 2017 quan se'l va condemnar a set anys de presó pels delictes que va cometre, però entre els recursos que va presentar Iñaki i temps després, se li va rebaixar la condemna a cinc anys. Finalment entraria a la presó el 2018 només dos anys i mig.

Tant Iñaki com la infanta Cristina es troben apartats de la Casa Reial des del 2011 per la mala imatge que donaven a la família.

La «interrupció de la relació matrimonial» entre la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín.

El gener d'aquest any ens arribaven fotos de l'esportista i l'oncle de la princesa Elionor a la platja agafat de la mà d'una dona que no era la infanta Cristina. Aquesta notícia va causar un gran enrenou, doncs, una vegada més la germana del Rei i el basc eren a la boca de tot el món.

Imatge d'Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia fent-se un petó apassionat
Letícia mostra el seu malestar per les fotografies d'Iñaki Urdangarin i la seva noia | Mediaset

La dona en qüestió és Ainhoa Armentia, una advocada basca que és companya de feina d'Iñaki Urdangarín. Segons els mitjans, la tieta  d'Elionor tenia el coneixement d'aquesta relació des de l'estiu del 2021. I des que es va fer pública la notícia, la infanta i l'esportista anunciarien la «interrupció del matrimoni».

Encara que exmarit i exdona mantinguin actualment una relació molt cordial i amistosa, com està portant l'oncle de la princesa d'Astúries la seva situació econòmica?

Segons Nacho Gay, el director de Vanitatis, encara no hi ha coneixement dels sis milions d'euros que l'oncle de la princesa Elionor va desviar mentre treballava a l'Institut Nóos i que actualment està treballant un bufet d'advocats, lloc on va conèixer el seva actual parella.

Però, no només queda la cosa que Iñaki Urdangarín pugui continuar tenint part dels diners robats i tingui una feina, és que també segons una entrevista publicada a l'ABC, la infanta Cristina estaria pagant al seu exmarit uns cinc mil euros al mes.

És clar que els rumors que l'oncle d'Elionor es troba sense diners són falsos i que realment li va molt bé econòmicament i sentimentalment. I que no li està asseient gens malament el distanciament amb la Casa Reial.