Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la princesa Elionor

Elionor coneix la dinerada que es gastaran els seus pares per enviar-la lluny de casa

La princesa sap de l'enorme sacrifici realitzat

Elionor sap que els seus pares invertiran una bona quantitat de diners per enviar-la lluny. Per tant, la responsabilitat que haurà de suportar a partir d'ara serà més gran. Sap, a més, que totes les mirades estaran a sobre seva.

L'experiència de la princesa a l'UWC Atlantic College de Gal·les està resultant molt satisfactòria. A l'internat ha trobat l'ambient perfecte per continuar amb la seva formació, però també per madurar com a persona. S'ha de desenvolupar sola en moltes activitats i això l'ajuda a créixer.

Elionor coneixia des de fa temps els plans de la seva germana. Tot i això, es van fer públics la setmana passada. La infanta Sofia té previst seguir els seus passos i marxar a estudiar a Gal·les.

Compta amb molt bones referències i vol viure en primera persona aquesta experiència d'anar-se'n a l'estranger. La noia ja es va sotmetre a la prova de selecció obtenint molt bona nota. Han de superar una sèrie d'exàmens que no són gens senzills.

Alumnes de tot el món sol·liciten el seu ingrés en aquest centre, encara que només uns quants podran estudiar-hi. «El programa acadèmic es desenvolupa en dos cursos i comprèn tant les matèries de ciències com les de lletres», assenyalen des de Zarzuela. La programació es completa amb un «curs interdisciplinari comú sobre teoria del coneixement» i un altre especial de creativitat.

Foto d'Elionor somrient.
Elionor està tenint una experiència molt positiva a l'internat de Gal·les | GTRES

En aquest darrer s'engloben propostes tan variades com la música, l'art o el teatre, sense oblidar-nos de l'esport. Serà una nova etapa a la seva vida. Ja compta els mesos que li queden per finalitzar i fer les maletes per marxar.

Elionor tornarà a Madrid

Estarà lluny dels seus pares i possiblement de la seva germana, que començarà a la Universitat després de finalitzar el segon de Batxillerat. Encara no se saben els plans de futur de la princesa.

Elionor és possible que torni a Madrid per realitzar la formació militar, assenyala El Nacional. També estudiarà una carrera universitària, que presumiblement serà dret.

Els reis s'ocuparan de cobrir personalment les despeses de l'internat de Sofia amb el sou i no amb els pressupostos de l'Estat. És cert que és un col·legi elitista, que no està a l'abast de qualsevol. A més de suportar unes proves exigents per ingressar, també els obliguen a desemborsar una elevada quantitat de diners.

Els dos cursos que queden per davant a la infanta tindran un cost de 82.885 euros. L'experta a Casa Reial, Carmen Remírez, assenyalava que l'educació dels prínceps «sempre ha estat un assumpte d'Estat» a tota monarquia. Entén que no es tracta d'una qüestió estrictament privada «perquè la formació de l'hereva té relació amb la propera Prefectura de l'Estat».

Foto de la princesa Elionor i la infanta Sofia.
Sofia marxarà el curs que ve a l'internat on estudia Elionor | GTRES

Tot i que els monarques tenen la capacitat de decidir lliurement l'elecció del centre, cal que mantinguin informades les institucions. Els han de fer arribar els plans d'estudis de les hereves. Considera que el «col·legi gal·lès és un bon destí per a una formació cosmopolita, exigent i fora d'Espanya».

Elionor sap com de dur és entrar

Elionor sap, per experiència, que resulta molt complicat entrar a l'internat de Gal·les. No només cal reunir els diners per formar-s'hi. Abans cal que faci enfront de tres proves.

En primer lloc, valoraran les notes de la Secundària, que són el primer filtre. També es farà un examen amb preguntes de cultura general que hauria de conèixer qualsevol persona. Aquí els exigiran que demostrin un esperit crític i independent.

L'última serà una entrevista personal amb la direcció del centre, on s'interessaran per les motivacions. Tot això en anglès, que serà l'idioma en què s'hauran de relacionar i estudiar.

Elionor està aprofitant al màxim la seva estada allà. A més de formar-se, ha tingut temps per fer molts amics de diferents països. Sap que és una experiència única.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp