Muntatge princesa Elionor i rei Felip

Elionor envia un avís al seu pare i demana que oculti la foto compromesa

La princesa Elionor està molt preocupada per la situació

Elionor està seguint, com tothom, l'últim adeu que se li està donant a la reina Elisabet II. Per això, per exemple, ha vist com el seu pare l'ha homenatjada públicament, la qual cosa l'ha feta conscient que el funeral de la monarca britànica, que serà el 19 de setembre, portarà problemes a la seva família.

Elionor sap que al sepeli acudiran els Reis i també els emèrits, cosa que generarà un interès gens positiu: es vol trobar la imatge de la trobada pública de Felip VI i Joan Carles I, després dels escàndols de l'emèrit. Per aquest motiu, ella no vol que aquesta fotografia sigui pressa per evitar qualsevol conflicte al si de la família reial.

Elionor descobreix com s'ha produït la controvèrsia

La filla de Letícia coneix la manera com s'ha originat la polèmica per l'assistència del seu avi a l'enterrament. L'Oficina d'Afers Estrangers britànica va enviar unes invitacions per al sepeli a l'Ambaixada d'Espanya al Regne Unit per als actuals monarques i per als seus antecessors al càrrec.

Fotomuntatge de la princesa Elionor i Joan Carles I
La princesa Elionor sap que, finalment, el seu avi acudira als funerals d'Elisabet II. | Catalunya Diari

Els pares d'Elionor immediatament van confirmar la seva presència, però no ho va fer Joan Carles I. Aquest, al principi, va dir que no hi acudiria. Entre altres coses, no volia viatjar fins a un país on té un cas judicial obert per un delicte de presumpte assetjament i amenaces a Corinna Larsen, la seva examant.

Tot i això, l'avi d'Elionor va canviar d'opinió quan va escoltar dirigents socialistes, com ara Patxi López i Manuel Albares, parlar de la seva assistència al sepeli. Li va enfadar que diguessin que el representant d'Espanya seria Felip i que a la casa reial no li agradaria que ell assistís. Així, ara ja està confirmat que a l'últim comiat a la reina Elisabet II acudiran tant els monarques actuals com els emèrits.

Elionor tem que fotografien la imatge més buscada

La germana de la infanta Sofia sap que l'assistència dels seus quatre familiars al funeral britànic estarà en boca de tothom. Ha generat una enorme expectació i la premsa té la intenció de fotografiar la imatge més esperada: la que mostri junts els pares i avis d'Elionor.

Aquesta instantània suposaria tornar-los a veure al mateix lloc dos anys després de l'última vegada que van coincidir en un acte públic. Per tant, hi ha molta morbositat per ser testimonis de com se saluden, com es comporten, si parlen o no. És clar, perquè cal recordar que Felip VI fa temps que intenta 'desfer-se' de l'ombra presumptament 'corrupta' del seu progenitor.

El mitjà Informalia ha publicat avui que des del palau de la Zarzuela es vol evitar aquesta polèmica imatge sigui com sigui. Per aquest motiu, es revela que ha enviat una nota a la casa reial britànica amb un objectiu: intentar que no posin junts a l'abadia de Westminster els quatre espanyols. Això sí, sembla que en aquest comunicat es deixa de manifest que «lògicament s'adaptaran als criteris protocol·laris, les decisions organitzatives i les instruccions logístiques que s'adoptin per part de les autoritats responsables de l'acte».

▶️ Vídeo del dia