Primer pla princesa Elionor.

La princesa Elionor marxa d'Espanya després de la prohibició de Letícia durant Nadal

Elionor ja ha posat fi als seus vint dies de vacances

Aquest any, el Nadal ha estat molt diferent també per a la família reial, ja que la Covid ha canviat els plans dels reis i les seves filles, Elionor i Sofia. Normalment, els Borbó-Ortiz solien aprofitar per fer moltes activitats, i més quan Elionor ha tornat a casa de l'UWC Atlantic College per passar els seus corresponents vint dies de vacances.

De fet, era aquest mateix dimarts quan la jove tornava a Gal·les per reprendre les seves classes. Encara que, poca cosa, o millor dit res, sabem del temps que ha passat l'hereva a Espanya.

Princesa Elionor en un discurs.
La princesa Elionor pronunciant el seu discurs durant els Premis Princesa d'Astúries | Gtres

Els reis, ateses les circumstàncies, han preferit no fer cap pla d'oci «que pugui causar comentaris o fins i tot crítiques en un moment tan delicat com l'actual». Així doncs, Letícia i Felip haurien calculat cadascun dels seus moviments amb molta cura per evitar veure's embolicats en polèmiques.

I és que Màxima i Guillem d'Holanda van haver de donar moltes explicacions després de celebrar amb magnificència el 18 aniversari de la seva primogènita, la princesa Amàlia.

Just per això, els monarques preferien limitar les seves aparicions públiques i ni tan sols hem tingut notícies d'Elionor. A més, des de la Casa Reial tampoc han donat cap informació, assegurant que se centren en la seva agenda.

Elionor al costat d'alguns companys de l'internat de Gal·les.
Imatge d'Elionor amb els seus companys de col·legi | Casa Reial

Una estratègia molt clara que semblen seguir des que Elionor se n'anés a estudiar a l'estranger, ja que hi ha un hermetisme absolut al seu voltant. De la mateixa manera, no sabem res del dia a dia de la princesa o dels seus futurs plans, encara que la jove estaria encantada després d'haver conegut fins i tot un noi que li agrada.

Un jove que ja hauria presentat als seus pares. Suposadament, hauria estat una de les companyes de l'internat d'Elionor, qui hauria realitzat aquesta indiscreta revelació a la premsa.

El noi que, segons sembla, li ha robat el cor a l'hereva seria «alt, prim, molt agraciat, estranger i company d'internat». Fins i tot la mateixa companya explicava que tots dos es van conèixer a l'UWC Atlantic College i que «van congeniar ràpidament».

La princesa Elionor torna a Gal·les després de passar el Nadal en família

Però del que no hi ha dubte, és que aquesta aventura a l'estranger li ha donat a la filla dels reis més autonomia i independència. I és que a Gal·les gaudeix d'una llibertat que no té aquí, al nostre país, on es converteix en el centre de totes les mirades amb cada aparició pública.

La darrera vegada que vam veure la princesa obtenir protagonisme va ser durant els premis Princesa d'Astúries a l'octubre. En aquella ocasió, la jove ens tornava a sorprendre amb un elaborat discurs que omplia d'orgull els reis.

Primer pla dels rostres de la princesa Elionor i la reina Letícia amb la mascareta posada
Elionor i la reina Letícia | GTRES

Malgrat això, també aquesta Pasqua Militar hauria estat un bon moment perquè l'hereva, als seus 16 anys, s'hagués estrenat en aquest acte.

Tanmateix, des de Sarsuela, ja van anunciar abans de marxar a Gal·les que no es desvincularia de la seva activitat institucional, encara que la intensa activitat de l'internat i la pandèmia li impedeixen viatjar tant com li agradaria.

D'altra banda, aquesta ha estat la primera vegada que Elionor no s'ha menjat el Tortell de Reis a casa dels seus avis. Sí, ja que cada 6 de gener, la família té la tradició de visitar la casa de Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia, per berenar. Una cita molt especial i entranyable que gaudeixen molt.

No obstant això, aquest any la princesa serà la gran absent, però, al contrari, no la seva germana, la infanta Sofia. I és que sobre ella recaurà tot el pes de seguir amb els compromisos institucionals en absència de la seva germana gran.

D'aquesta manera, la jove adquirirà un gran protagonisme que no havia tingut fins ara. Les dues germanes han canviat molt, i han pogut celebrar les festes més especials agafades de la mà i amb el millor dels somriures.

Sí, perquè tant Elionor com Sofia ja no són unes nenes, cosa que cada vegada es fa més evident, malgrat que encara sorprèn veure tot el que ja han crescut.