Primer pla princesa Elionor

Elionor es queda sense la festa que més esperava perquè li ha prohibit la seva mare

Elionor no va anar a un dels grans esdeveniments de l'any

Elionor  va ser una de les grans absents a la festa del 18 aniversari de la princesa  Íngrid de Noruega. Pel que sembla, la reina va decidir que ni ella ni les seves filles anirien a aquesta celebració, a la qual sí que va assistir Felip.

El rei, d'alguna manera, estava obligat a participar en la festa perquè es tracta de la seva fillola.

Els motius pels quals van faltar a l'esdeveniment són una incògnita. La periodista Pilar Eyre assenyala al seu bloc de Lecturas que Letícia no hi va ser perquè «no ha volgut». Explica que a la «Casa ningú no s'atreveix a discutir les seves decisions, ni tan sols el seu marit».

És possible que la mare d'Elionor intentés evitar la trobada amb Chantal de Grècia. «Es detesten des que Chantal la va criticar a Twitter arran de l'episodi de Palma», apunta. La grega no va veure amb bons ulls el gest que va tenir l'asturiana amb l'emèrita a la sortida de la catedral el 2018.

L'experta a la Família Reial sosté que la reina «se sent en aquests moments forta i empoderada». I això és degut al «suport d'amplis sectors de l'opinió pública. Està decidida a imposar la seva manera de fer i les seves idees a la família».

Imatge de la princesa Elionor saludant.
Elionor ja es troba a Espanya, després d'acabar el curs a Gal·les. | GTRES
 

En certa manera, «menysprea l'ambient elitista que tenen les celebracions cortesanes». Tampoc no es troba còmoda amb «la companyia dels royals i tots aquests 'pijos', com ella els anomena». Eyre explica que aquesta va ser la raó per la qual va decidir no anar a la festa de Noruega.

És possible que també no hi anés per una altra raó de pes. Volia evitar una fotografia.

No era partidària que assistís Elionor ni que posés de llarg i amb corona amb altres hereves de trons europeus. Seria un missatge equivocat de part de la Zarzuela, quan tracten de mostrar tot el contrari. Volen aparèixer com una monarquia senzilla, sense grans malbarataments.

La reina és molt estricta amb Elionor
La reina li dona instruccions a Elionor. | GTRES

 

Des que va arribar al tron ara ja fa 8 anys, la periodista asturiana es va proposar el repte de prescindir d'aquells luxes innecessaris. D'aquesta manera intentava distanciar-se el màxim possible del regnat de Joan Carles i Sofia, amb qui gairebé no té tracte.

A les fotografies de la celebració es va poder veure Felip donant-li el braç a la princesa Amàlia d'Holanda. La imatge, sens dubte, resultava molt xocant. Era molt estrany veure un «home de 54 anys amb una noia de 18, a qui amb prou feines coneix», apunta la comunicadora.

Assenyala que «hagués estat millor que l'aparellessin amb la reina de Bèlgica, que va anar sense el seu marit. Encara que això podria donar peu als rumors».

Elionor era a una hora d'Oslo

Elionor va finalitzar les classes divendres passat i només unes hores després tenia lloc la festa. Però a Zarzuela no van contemplar en cap moment que assistís a la celebració. Es desconeixen les raons que van donar a la monarquia noruega per justificar aquesta absència.

Eyre assegura que aquell mateix dia Letícia no tenia cap mena de compromís que li impedís viatjar fins allà. Tampoc no es creu que la princesa no hi anés per les seves obligacions acadèmiques. Tot just estava a una hora d'Oslo.

▶️ Paloma Cuevas rompe su silencio por sorpresa y cuenta cómo va su relación con Enrique Ponce

Entén que amb aquest comportament de la reina queda una cosa clara. Ella és la que mana a Zarzuela i ningú no li fa ombra, apunta.

Elionor va perdre l'oportunitat de coincidir amb altres hereves de monarquies europees. La seva família prefereix que mantingui un perfil baix, on passi desapercebuda. Falta comprovar què passarà quan ella compleixi la majoria d'edat i si li fan algun tipus de festeig.