La princesa Elionor i el rei Felip VI

Elionor recorda en directe al seu pare que s'ha de posar la mascareta

Els reis i les seves filles han presidit l'acte d'homenatge a les víctimes del coronavirus

Els experts no se'n cansen de repetir que fins que no hi hagi una vacuna contra la Covid-19, la responsabilitat social és la mesura més eficaç contra el virus. Respectar la distància de seguretat, tenir una bona higiene de mans i, sobretot, dur la mascareta són mesures indispensables per evitar els contagis entre la població. Precisament una mascareta ha provocat la gran anècdota durant l'homenatge d'Estat a les víctimes del coronavirus d'aquest dijous. 

Toc d'atenció de la princesa Elionor

La família reial ha estat l'encarregada de presidir l'homenatge d'Estat als morts durant la pandèmia del coronavirus, que s'ha celebrat a la plaça de l'Armeria del Palau Reial. Ha estat un acte solemne, de caràcter laic i civil, al que hi han assistit tots els membres del govern, els presidents de les  comunitats autònomes i altres representants europeus. Si bé és cert que entre els convidats hi ha importants desavinences, avui han tingut una cosa en comú i és que tots duien posada una mascareta negra per l'ocasió. 

El moment que ha cridat l'atenció de tots s'ha produït gairebé al final de l'acte, quan el rei Felip VI ha acabat de dir el seu discurs. El monarca s'ha tret la mascareta per llegir el text, però ha oblidat posar-se-la una altra vegada quan ha tornat a seure al seu lloc. Ha estat llavors quan la princesa Elionor, que ha estat molt atenta a les paraules i els gestos del seu pare, li ha dit a l'orella que s'havia de tornar a posar la mascareta. 

El rei Felip VI de seguida ha buscat la mascareta a la seva americana i se l'ha posat. Després d'això, el monarca ha donat les gràcies a la seva filla pel toc d'atenció. Aquest gest d'Elionor ha estat aplaudit per molts, i és un exemple de l'atenció que hem de posar en aquests detalls. 

Compromís de tots

Pel que fa a les paraules del rei, Felip VI s'ha volgut dirigir als familiars dels més de 28.000 morts, assegurant que  no estan sols en el seu dolor i que la ciutadania no els oblidarà mai: «Aquest deute  moral i aquest deute civil ens comprometen a tots».

A més a més, el monarca ha afirmat que Espanya ha donat una lliçó d'immens valor i d'esperit de superació durant la pandèmia. Felip VI ha aprofitat per demanar a les institucions que s'uneixin i actuïn junts, des del respecte, per poder mirar cap al futur amb confiança: «Posem junts, posem units tota la nostra voluntat, la nostra capacitat, tot el nostre saber, tot el nostre esforç i obstinació per poder mirar cap al futur amb confiança i amb esperança. Fem-ho des del respecte».