Primer pla princesa Elionor

Elionor rep el missatge més emotiu que enfonsa els reis Joan Carles i Sofia

La princesa Elionor agraeix el detall del seu avi

Elionor haurà de viure des de la distància un dia molt especial per a la seva família. Avui, dimecres 8 de setembre, se celebra el Dia d'Astúries, una província que va veure néixer la seva mare i el seu avi. Precisament, Jesús Ortiz ha volgut tenir un record amb ella i amb tots aquells que es troben lluny de la terra.

El periodista sempre s'ha mostrat molt actiu a les xarxes socials. Aquest dijous va escriure unes paraules que tenien com a destinatària la seva neta: «Doncs això: 'Qui estigués a Astúries...' en un dia com avui. ¡Puxa Asturies!», va apuntar.

Jesús Ortiz caminant pel carrer
Jesús Ortiz recorda la seva neta Elionor en una data assenyalada | Europa Press

L'avi d'Elionor ho feia des de la nostàlgia, recordant la seva pàtria. Són molts anys els que porta a la capital, però no s'oblida dels seus orígens. És una data molt entranyable pels asturians, sobretot per aquells que es troben fora i no poden gaudir dels seus encants.

Però el 8 de setembre amaga una mica més. Avui fa 4 anys de la primera vegada que la princesa va presidir un acte de l'agenda oficial. Aquell dia, l'hereva va viatjar al Principat acompanyada per la germana i els pares.

▶️ Vídeo del dia

El 2018 se celebrava el primer centenari de la coronació de la Mare de Déu de Covadonga i 1.300 anys des de l'origen del Regne d'Astúries. Però tot allò quedava relegat a un segon pla per la visita de la princesa a la terra que li atorga el títol real.

Tot just tenia 12 anys, però ja sabia què li esperava per davant. No era un dia més al calendari. Acudia a la província que va veure néixer la seva mare i els seus avis materns. Elionor va ser rebuda amb molt d'afecte per part dels asturians. Covadonga i l'entorn de la Basílica es va omplir aquella jornada de curiosos i simpatitzants davant d'una jornada molt especial. Tot i que no sol prodigar-se gaire en aquest tipus d'actes, el que no es va voler perdre aquesta cita va ser Jesús Ortiz.

El periodista va estar acompanyat amb la seva dona Ana Togores, amb qui manté una relació des de fa dues dècades. La parella va contreure matrimoni el 2004 a Madrid, només dos mesos abans del gran casament reial de la seva filla. Tot i això, la celebració va tenir lloc uns mesos després a Llanes, demostrant que el Principat estava molt present en la seva vida.

Aquest mes serà molt especial per a tota la família. I és que en qüestió de dies, la reina farà 50 anys i el més probable és que reuneixi la majoria d'éssers estimats. Serà una festa íntima amb uns quants convidats, com sol ser habitual.

Elionor prepara la tornada

Elionor va partir a finals d'agost cap a Gal·les, on continuarà amb els seus estudis de Batxillerat. Està molt centrada en la seva formació i a Palau tampoc volen que es despisti.

La propera visita de la princesa a Espanya es produirà a finals d'octubre. Serà allà quan se la pugui tornar a veure en una nova gala dels Premis que porten el seu nom a Astúries. És un cap de setmana molt especial, carregat d'emotivitat. Procuren que aquesta data coincideixi, a més, amb les vacances de tardor de l'internat. D'aquesta manera no s'hauria d'absentar de les classes ni estar pendent dels estudis.

La reina Sofia, la princesa Elionor i la infanta Sofia en un acte públic
Elionor ja comença a tenir més pes en els actes públics | GTRES

Elionor vol tornar a casa per estar amb els seus, entre els quals hi ha el seu avi Jesús. Amb ell té un tracte especial. És habitual que cada any acudeixin el 6 de gener a casa seva per gaudir del clàssic Tortell de Reis.