Primer pla princesa Elionor.

Elionor es trenca en sentir el seu pare confirmar el més temut

Elionor ha vist el seu pare mostrar-se seriós i commogut alhora

Elionor, que aquesta setmana ha vist revelar-se la imatge del seu xicot, està commocionada per la mort de la reina Elisabet II. I és que aquesta ha estat set dècades al tron i és una de les figures claus de la història dels últims segles. Per aquesta raó, Felip VI no ha dubtat a dedicar unes paraules a la difunta.

I la noia s'ha sentit molt orgullosa del seu pare. Sí, perquè ha fet un sentit homenatge a la monarca.

Elisabet II
Elionor està commocionada per la mort d'Elisabet II | EUROPA PRESS

Elionor, orgullosa del seu progenitor

La princesa d'Astúries, que ha començat el curs escolar a Gal·les, està perplexa per la repercussió que té la pèrdua d'Elisabet II. És conscient del que ella ha suposat a la història mundial i, per descomptat, que les altres monarquies la tenen com a exemple.

Per aquest motiu, ha sabut que aquesta mort no ha deixat indiferent el seu progenitor. Per això ha volgut rendir unes paraules d'afecte a la reina britànica.

Ho ha fet exactament a la cloenda del V Centenari de l'arribada a Sevilla de l'expedició que va fer la primera volta al món. Així, tenint com a escenari el majestuós Real Alcázar sevillà, ha manifestat: «Hem rebut amb enorme tristesa la notícia de la mort de la reina Elisabet».

«No és fàcil en aquests moments traslladar fidelment el nostre sentiment profund, tant personal i familiar com institucional, de pèrdua davant de la seva absència i d'immens respecte per la seva figura i trajectòria. Serà recordada com una de les millors reines de tots els temps per la seva dignitat, sentit del deure, coratge i entrega al seu poble sempre».

El rei Felip VI seriós
Elionor ha vist el seu pare ser mort generós i emotiu amb el seu homenatge | Europa Press

Elionor ha vist que el rei Felip ha volgut, de la mateixa manera, enviar el màxim afecte als familiars de la monarca i al Regne Unit del tot. Ha afirmat: «He transmès ja a sa Majestat Carles III, a tota la família reial britànica i a tot el poble britànic el nostre sentiment de dolor i de gran pesar en nom de tot el poble espanyol».

Elionor aprèn del rei

La germana de la infanta Sofia aprèn molt del seu pare i en aquest cas ha admirat la temprança, l'emotivitat i el respecte que ha mostrat en les seves paraules en aquest acte. Però també s'ha meravellat de veure que aquests mateixos valors ho ha demostrat a la carta que ha enviat als Windsor. I, així mateix, en un altre gest més.

Estem referint-nos que els Reis d'Espanya han acudit fins a l'ambaixada britànica a Madrid per donar el condol a l'ambaixador, Hugh Elliott. Un lloc on no han dubtat a deixar de manifest l'admiració cap a la difunta escrivint al llibre de condols.

Reina Letícia i rei Felip caminant junts a Londres
Elionor és conscient d'altres mostres d'afecte que els seus pares han tingut cap a Elisabet II | GTRES

Els pares d'Elionor han deixat el missatge següent: «Del nostre enorme respecte i admiració, així com de la nostra profunda tristesa, deixem testimoni en aquest llibre de condol per la mort de Sa Majestat la reina Elisabet II. El seu exemple de dignitat, serenitat i dedicació incansable al servei del Regne Unit i el seu poble serà sempre una gran font d'inspiració per a tothom».

«Expressem el nostre condol amb fraternal afecte al rei Carles III a la reina consort i a la Família Reial. I també el Govern i tot el poble britànic».

▶️ Vídeo del dia

L'últim detall que els Reis d'Espanya, i potser Elionor, tinguin amb la ja difunta serà acudir al seu funeral. Aquest tindrà lloc el pròxim 19 de setembre a Londres.