Primer pla d'Elionor.

Elionor veu com la seva tieta revela el que ningú volia explicar de la reina Letícia

Elionor, conscient del drama familiar

De lluny és coneguda la tensió existent entre la reina Letícia i les seves cunyades, les infantes Cristina i Elena. I és que no és una cosa recent, sinó que va sorgir després de molts desacords, encara que en un primer moment la seva relació de cara al públic fos excel·lent.

En el cas d'Elena, sempre va estar del costat de la dona del seu germà, almenys fins que va prendre la decisió de divorciar-se de Jaime de Marichalar.

Elionor i la seva mare tenen una bonica relació
Foto de la princesa Elionor i de la reina Letícia al XXX concert dels Premis Princesa d'Astúries | Europa Press

En aquell moment, Letícia es posicionava al costat del duc de Lugo, que també havia estat un gran suport per a ella després de la mort de la seva germana.

«La gota que va fer vessar el got per a Elena va ser el clar posicionament de Letícia després de la seva separació», comenten al respecte. «L'esposa de Felip es va convertir en un baluard de Jaime, en aquell moment trencat pel cessament de la convivència».

Això marcava un abans i un després entre les cunyades, però no va ser l'únic desacord que es va viure dins de Zarzuela.

Primer pla de la reina Letícia mig somrient
Letícia marca distància amb les seves cunyades. | GTRES

La infanta Elena considera que sempre va estar al costat de Letícia, i malgrat que no la veia sent la futura reina d'Espanya, intentava aconsellar-la.

És més, l'ajudava amb els seus estilismes i fins i tot recomanava als dissenyadors Felipe Varela i Lorenzo Caprile per anar adaptant el seu estil al seu nou paper a la monarquia. A  més, també es va implicar completament pel que fa als preparatius del seu casament amb Felip i al bateig de la princesa Elionor.

És més, el naixement de la princesa va ser una gran alegria per a tothom. «No només guanyava una neboda, també s'assegurava així el futur de la institució».

Imatge de Victòria Frederica conduint
Foto de Victòria Frederica conduint amb la seva mare, la infanta Elena, de copilot | GTRES

Però, el mateix tracte no el va rebre de part de Letícia, que li va girar l'esquena quan més la necessitava. «A Elena li va costar perdonar-li allò que ella considera un menyspreu».

Això, sense comptar que totes dues tenen idees molt diferents quant a l'educació dels fills i també el futur de la corona. I és que mentre per a Elena les seves nebodes haurien de donar-se a conèixer, Letícia opta per tot el contrari, protegint-les gairebé de manera exagerada.

Aquesta obsessió va originar l'incident que van protagonitzar la reina i la seva sogra, la reina emèrita Sofia, a la catedral de Palma el 2018.

Elionor sap el motiu pel qual Letícia no parla amb les seves cunyades

Elena va veure el comportament de la seva cunyada com una cosa intolerable. «Aquell va ser un punt de no retorn».

Va ser un tema sobre el qual no van arribar a parlar, però que portava la infanta a prendre encara més distància. I és que no li perdona que hagi faltat el respecte a la seva mare d'aquesta manera.

«Després de la picabaralla reial, que Elena no oblida, els seus partits han estat comptats. No coincideix mai amb ella, ni tan sols quan visita la Zarzuela per veure la seva mare o per practicar equitació», asseguren.«I si coincideixen, la conversa és curta: «Hola, què tal? Com estan els nens? Adeu».

Imatge de les infantes Helena i Cristina en un enterrament
Les infantes, unides contra Letícia | GTRES

A això també s'hi suma la traïció de diversos familiars de Letícia als quals es va rebre amb els braços oberts a Zarzuela. Cal recordar que el cosí de la reina, David Rocasolano, arribava fins i tot a burlar-se descaradament dels Borbó:

«Poc importa a Elena el que pensessin, però no perdona una traïció com aquella a unes persones a qui se'ls van obrir totes les portes». Tampoc ajuda que els fills d'Elena, Victòria Frederica i Froilà, estiguin sempre fent parlar i al punt de mira.

Imatge de la infanta Helena saludant
La infanta Elena ha decidit allunyar-se | GTRES

De fet, Felip mai ha estat d'acord amb les males decisions dels seus nebots i fins i tot s'enfrontava a la seva germana per aquest motiu.

«Quan Victòria Frederica va explicar a la infanta la seva intenció de fer-se 'influencer', tot i que ella mateixa prefereix anomenar-se influent, es va quedar de pedra», expliquen.

Per la seva banda, la infanta Elena ha fet tot el possible per redreçar els seus fills, veient-se obligada a enviar lluny Froilà i a permetre que la seva filla se'n vagi a viure amb la reina Sofia.

«Sabia que a la seva filla li agradava que els mitjans la lloessin pel seu estil, però d'això a dedicar-s'hi professionalment hi havia un gran pas. Victòria Frederica es pensava  que la seva mare no l'entenia».

Aquest conflicte suposava una ruptura en la relació entre mare i filla que encara no han pogut solucionar.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp