Primer pla de la reina emèrita Sofia.

La reina Sofia pren una inesperada decisió després de la mort del seu germà

La reina Sofia viu uns moments molt delicats

 La reina Sofia ha vist com l'any 2023 començava de la pitjor manera possible. El 10 de gener el seu germà Constantí, l'últim rei de Grècia, va morir després d'un empitjorament del seu estat de salut els dies previs.

La mort de Constantí va consternar la mare del rei Felip. A més de ser el seu germà petit, l'emèrita hi estava molt unida. Un exemple clar és que molts anys van arribar a estiuejar junts a Mallorca. La relació entre Sofia i Constantí era molt forta i la mort de l'últim monarca hel·lè la va trencar de dolor.

Al funeral de Constantí es va poder veure una reina Sofia abatuda i commocionada per haver d'acomiadar el seu germà petit. Com a mínim, això sí, va tenir el consol de gairebé tota la família reial espanyola, que va anar a Grècia a donar-li suport. Hi van acudir tots menys la princesa Elionor i la infanta Sofia.

Foto de la reina emèrita Sofia agafada del braç de Letícia al funeral de Constantí de Grècia.
La reina Sofia va estar acompanyada per tota la seva família. | Twitter

De fet, encara se'n fa ressò del retrobament pels tensos moments que es van viure. Per exemple, el rei Felip era enxampat en un gest molt tendre amb el seu pare, Joan Carles, amb el qual no coincidia en públic des del funeral d'Elisabet II. Aquelles imatges van ser molt comentades pel seu evident malestar i incomoditat.

La reina Sofia molt afectada després de perdre el seu germà

Després del funeral, els representants de les diferents monarquies europees van tornar al seu país per seguir amb les seves respectives agendes. Per exemple, Felip i Letícia ja han assistit a diversos actes a Espanya. En canvi, la reina Sofia ha pres una decisió inesperada: per a sorpresa de molts, ha optat per quedar-se al seu país natal un temps més.

La reina Sofia amb la seva família de Grècia visitant la tomba de Constantí II al cementiri de Tatoi
La reina Sofia va visitar el cementiri de Tatoi, on descansa el seu germà Constantí de Grècia. | GTRES

Sembla que la determinació de l'àvia d'Elionor per seguir a Grècia té un motiu de pes, segons explica la premsa grega. Aquest dijous a Atenes se celebra una altra missa en honor al difunt. Segons la tradició ortodoxa que se segueix a Grècia, s'homenatja els morts amb un servei religiós al cap de 3, 9 i 40 dies després de la mort, segons detalla la revista ¡Hola!.

D'aquesta manera, la reina Sofia seguirà acompanyada per la seva família grega en aquests moments tan durs i podrà dedicar-li un altre homenatge al seu estimat germà, que va morir el 10 de gener.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp