Elisa Beni a Toni Cantó, per la polèmica amb el castellà: «Potser no agrades»

L’actor ha connectat en directe amb ‘Espejo Público’, on la col·laboradora li ha demostrat que sí que hi ha obres de teatre en castellà a Barcelona

Toni Cantó no ha rebut la resposta que esperava després de denunciar que el teatre en espanyol està vetat a Catalunya. El diputat de C’s ha connectat en directe amb ‘Espejo Público’ d’Antena 3 per analitzar l’actualitat política del país. Tanmateix, una de les col·laboradores de Susanna Griso l’ha deixat sense paraules en demostrar-li que a les cartelleres dels teatres de Barcelona sí que es poden trobar moltes obres en castellà.

Fa tot just uns quatre dies, l’actor va assegurar que «fa anys que no pot treballar a Catalunya per fer teatre en espanyol». Segons Cantó, cada cop és més difícil actuar i «hi ha territoris i ciutats que estan vetats». Tanmateix, Elisa Beni ha aprofitat la connexió en directe amb el diputat per treure un diari en paper i llegir en veu alta la secció de la cartellera teatral on es poden trobar fins a deu obres representades en castellà aquest mateix dia a Barcelona.

Cantó insisteix en el fet que no es pot fer teatre en castellà a Catalunya

La col·laboradora d’‘Espejo Público’ ha acabat amb una frase contundent que ha deixat Toni Cantó sense paraules:  «Potser no els agrades tu». I és que a l’actor fa temps que cap companyia catalana, ni pública ni privada, l’ha contractat per cap obra de teatre a Catalunya. Tanmateix, el diputat de C’s ha continuat insistint amb la seva postura: «He actuat tantes vegades a Barcelona com a Miami. He pujat dos mil cops a un escenari en vint gires per Espanya, però de Catalunya no em truquen perquè es fa una cultura molt partidista».

Toni Cantó denúncia que no es pot fer teatre en castellà a Catalunya | Cedida

 

Toni Cantó ha afegit a les seves explicacions: «Significar-se políticament fa difícil fer teatre en espanyol a Catalunya». En cap cas accepta la idea de Beni, que en realitat no és un problema de política sinó que vol dir que és un actor que no agrada. No obstant això, el diputat de C’s ha insistit: «Tota la gent del teatre miràvem Barcelona com el lloc on es feia el millor teatre i ja no és així».

Per la seva part, la col·laboradora ha insistit en la seva postura i li ha retret que ataqui el català «com si fos la llengua del dimoni» i ha afegit que els «catalans veuen el que volen». Tanmateix, Toni Cantó ha seguit en la seva línia: «Qui digui que no hi ha un problema per fer cultura en espanyol a Catalunya té un problema». Tot i la seva insistència, molts usuaris de les xarxes socials han estat compartint també les cartelleres dels teatres catalans on es poden trobar obres en castellà.