Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'Emma García

Emma García, acorralada: L'audiència demana que prengui una decisió urgent

Emma García està entre l'espasa i la paret pel que ha passat

El cap de setmana passat, Emma García es va trobar en una situació del tot incòmoda a Telecinco. I el motiu va ser el comentari que feia una de les col·laboradores del seu mateix espai. Sí, perquè al programa Fiesta tenien com a tema central el mundial de futbol que diumenge passat, 20 de novembre, va començar a Qatar.

En concret, van debatre sobre la conveniència o no que els artistes convidats assistissin al país qatarià a actuar a la gala inaugural. Un país que condemna l'homosexualitat amb penes de fins a cinc anys de presó i discrimina les dones negant-ne els drets fonamentals. De fet, la polèmica és objecte de conversa en moltes tertúlies televisives i Fiesta no n'ha estat una excepció.

La cançó escollida per representar Espanya és el tema Toke que interpreta Chanel. Tanmateix, l'artista ha rebutjat la seva invitació a interpretar la cançó al país àrab, perquè Qatar no respecta els drets de les dones. «Tinc molt clars els meus principis», declarava Chanel.

Emma García planteja la polèmica sobre el mundial

En aquestes darreres setmanes nombrosos artistes han manifestat la seva oposició a actuar a Qatar dins del marc del mundial de futbol. «Espero visitar Qatar quan hagi complert totes les promeses sobre drets humans que va fer quan es va guanyar el dret a organitzar el Mundial», va afirmar Dua Lipa a Instagram.

Rod Stewart o Dua Lipa són altres dels artistes que neguen la seva participació en el mundial per la violació dels drets humans. «Em van oferir una quantitat enorme de diners, els vaig rebutjar perquè no em sembla correcte anar a un país amb aquestes idees i valors», va explicar Stewart.

Tot i això, l'esdeveniment sí que comptarà finalment amb la presència d'un artista espanyol. Així és, perquè el cantant espanyol Omar Montes actuarà al Fan Festival fixat el proper 30 de novembre al parc Al Bidda. Es tracta d'una sèrie de concerts relacionats amb la celebració de l'esdeveniment futbolístic i que serveixen com a reclam turístic per als seguidors.

Captura d'Emma García i Makoke al plató de 'Fiesta'.
Emma García i Makoke al programa Fiesta | Telecinco

Emma García parla sobre Omar Montes

Al programa de Telecinco comentaven la participació de Montes i la periodista Beatriz Cortázar apuntava que la seva presència no estava confirmada del tot. En aquell moment Makoke va intervenir fent un desafortunat comentari: «Ell va amb la selecció espanyola. El publicista d'Omar Montes és una persona gai i Omar no té res a veure en contra dels homosexuals».

Davant d'això, Emma García la va censurar ràpidament: «Això de persona gai ha sonat fatal eh. Com que persona gai? És una persona, Makoke, m'ha sonat malament». «És que m'ho ha dit així, que no té res en contra dels homosexuals», replicava la col·laboradora intentant justificar-se.

Emma García disgustada pel comentari de Makoke

«Que això ja ho sabem, que això ja ho sabem», contestava Emma García que no amagava el seu disgust per les paraules que acabava de sentir. «Ell va amb la selecció, que no està contractat per Qatar, vull que quedi clar això», insistia Makoke.

Finalment va voler concloure Makoke: «Hi ha una gran diferència per exemple amb Maluma. Qui contracta Maluma és l'Estat de Qatar i és la selecció espanyola la que contracta Omar. I on estarà Omar és a la Zone Fan, recolzarà a la selecció».

Més enllà de la conveniència o no d'anar com a artista al mundial de Qatar, la presentadora de Fiesta va voler deixar clara la seva postura. I és que, Emma García no va consentir que la col·laboradora es referís al publicista com a 'persona gai', i així li ho va fer saber a la col·laboradora. «És una persona, Makoke», sentenciava.