Muntatge d'Emma García i Manel Ferrer

Emma García ha perdut l'oportunitat de brillar: tot canvia aquest cap de setmana

A Emma García li ha penalitzat la tècnica de ser-hi com dues gotes d'aigua

Els caps de setmana acostumen a ser els dies de consum televisiu més baix. Tot i això, les cadenes de televisió no volen perdre l'oportunitat de poder destacar. Encara que és cert que els pressupostos per als programes que s'emeten el dissabte i el diumenge són molt més escassos, crec que s'aprofiten molt poc les oportunitats.

Telecinco va viure grans èpoques de glòria els caps de setmana. A Maria Teresa Campos, a més de reconèixer-li també el mèrit de ser 'la reina dels matins', també se li pot aplaudir la feina que feia amb 'Qué tiempo tan feliz'. Era un programa destinat a un públic molt adult, però que complia perfectament la seva missió.

L'equip del programa era conscient que la gent que els veia eren grans, perquè la gent més jove és fora a aquelles hores i no estan pendents de la televisió. Per tant, els convidats, els temes que es tractaven i les seccions anaven adreçades al públic de la tercera edat.

Ara bé, hi va haver un moment en què Telecincova voler reconduir la situació i apostar per un públic més general. Va ser llavors quan es van proposar apostar per Toñi Moreno i 'Viva la vida', un programa solvent, que aportava bon rotllo i que va tenir un bon resultat durant els caps de setmana.

Fotomuntatge d'Emma García i Toñi Moreno serioses.
Toñi Moreno va ser reemplaçada per Emma García. | CatalunyaDiari

Tot i això, una reorganització de presentadors de la cadena en va apartar Toñi Moreno i va ser reemplaçada per Emma García. La marca era la mateixa, els col·laboradors també i el format funcionava de manera regular. Novament, però, Telecincono es va voler quedar estancat i van cometre l'atrocitat de voler carregar-se el format per portar una cosa que ells consideraven millor. 

L'estiu passat van acomiadar el programa d'Emma García per donar pas a un format, del qual ja no en recordo ni el nom, i que comptaria amb tres presentadors. De fet, l'objectiu del programa era que es mantingués en emissió en acabar l'estiu, però no va caldre anar gaire més enllà i el programa va morir poques setmanes després. El mateix equip reconeixia que el programa no funcionava com esperaven i es van adonar d'una cosa essencial.

El que pot semblar un programa pla, tranquil i sense gaires complicacions, hi amaga una feina de base molt important. Aquest mateix fet segurament va fer que Telecincoes replantegés haver apartat Emma García i la tornessin a posar al comandament. Va ser llavors quan, des del meu punt de vista, van cometre l'error més gran de la història.

Imatge d'Emma García
Emma García va ser acomiadada per donar pas a un altre programa. | Instagram @emmagarciaweb

La marca 'Viva la vida' va saltar pels aires i van crear 'Fiesta'. Aquest format hauria de convidar a divertir-se i a passar-ho bé, però, en el meu cas, em produeix una son terrible i unes ganes immenses de sortir al carrer. La veritat és que no n'entenc el motiu, ja que certament Emma García em sembla una gran presentadora i una professional de cap a peus.

Alfonso Arús se'n va dels caps de setmana per avorriment

Aquest cap de setmana en serà un de comiats. 'Aruser@s Weekend' s'acomiada de les tardes de dissabte a La Sexta. La seva audiència no era gens roïna, però en aquest cas sembla que prioritzen no desgastar-se els caps de setmana per continuar forts entre setmana. De fet, amb la fi del programa del dissabte, allarguen mitja hora més de programa diari.

La marxa d'aquest format és una pena, ja que trenca una mica la rivalitat dels caps de setmana i donava adrenalina als formats per competir entre ells. Una oportunitat que tampoc no ha sabut aprofitar l'equip d'Emma García, que arriben el dissabte i el diumenge amb temes més que tractats, col·laboradors de tercera i unes informacions que ja s'han explicat vint vegades.

Em fa gràcia quan sento gent opinar sobre 'Fiesta' i que allò que més els sorprèn del programa és com encreuen les cames els col·laboradors. Si aquest és el ganxo més gran del programa, potser haurien de tornar a plantejar-se què estan fent allà cada cap de setmana.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!