YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El pla secret d'amics i empresaris per salvar Joan Carles I

Asseguren que no se'l pot deixar «com si fos un gos sense amo»

Joan Carles i el seu amic, Josep Cusí
Joan Carles i Josep Cusí mantenen una amistat ja fa cinquanta anys | EFE

Durant la tempesta desfermada per les investigacions de la justícia sobre l'escàndol, el rei Joan Carles no s'ha mogut de Zarzuela. Allà està des del mes de març i tracta de defensar-se per mitjà de tercers. El seu cercle d'amics més íntims és ara més important que mai per a l'emèrit. De fet, ja han començat a mobilitzar-se per salvar-lo en el seu pitjor moment.

El grup gallec, encapçalat per Pedro Camps, forma aquest cercle d'incondicionals que s'allunyen de les seves antigues amistats perilloses. Alguns prefereixen mantenir-se en l'anonimat, però asseguren que no se'l pot deixar «com si fos un gos sense amo».

Aquesta setmana es va donar a conèixer que diversos empresaris han creat una associació perquè cada un aporti 200.000 euros i així col·laborar en el manteniment de la nova vida del rei Joan Carles, en el cas que el seu fill, el rei Felip VI, decidís finalment la seva sortida de Zarzuela. Entre tots, esperen reunir dos milions d'euros.

Amb aquests diners sufragarien el lloguer d'un habitatge a Madrid i la contractació de personal per atendre'l. Aquesta decisió l'haurien pres una vegada l'anterior cap d'Estat va deixar de rebre l'assignació anual que li corresponia dels pressupostos generals de l'Estat.

Però en el llistat d'amics no es troba el grup gallec. Joan Carles manté una estreta amistat amb Pedro Camps i el president de Club Nàutic de Sanxenxo és l'amfitrió del monarca quan va a terres gallegues: Joan Carles s'allotja al xalet on viu l'empresari amb la família. Però ni ell ni la resta de l'entorn dels gallecs, entre els quals es troben Joan Carles Escotet, Mauricio Sánchez-Bella, José Luis Angoso, Tara Getty, Peter Dubens, Francisco Botes i Josep Cusí, l'amic lleial i fidel del rei emèrit des de fa mig segle, participen en l'associació benefactora, de moment.

Els que sí que en formarien part són empresaris que han compartit els anys gloriosos amb l'anterior cap d'Estat, i que ara estan disposats a ajudar-lo, com Alicia Koplowitz, els cosins Alberto Cortina i Alberto Alcocer, l'expresident del Reial Madrid, Vicente Boluda, Pedro Trapote, Miguel Arias o Manuel Piñera.

Els Fanjul, el seu suport exterior

Totes les persones citades anteriorment mantenen una excel·lent relació personal amb l'emèrit. L'any passat, Alicia Koplowitz, al costat de Javier Solana, la seva dona, Concha Giménez, Plácido Arango i Cristina Iglesias, van compartir un sopar informal en un restaurant de Torrelodones, localitat propera a Madrid.

Les germanes Koplowitz estarien disposades a contribuir, segons fonts properes, especialment Alicia, que té una relació més propera amb Joan Carles, a més que la seva economia és més solvent i suportaria millor el desemborsament dels 200.000 euros. També aportaria el seu gra de sorra Vicente Boluda, que aquest hivern va compartir jornades de caça amb Joan Carles. No obstant això, cap nom està confirmat, ja que els donants prefereixen mantenir-se en l'anonimat.

D'altra banda, si Joan Carles necessités suport exterior, els Fanjul estarien disposats a oferir les seves mansions a República Dominicana. Aquesta família d'origen cubà és propietària de la Casa de Campo, una de les zones amb més milionaris per metre quadrat.

Fa sis anys, els germans Fanjul van homenatjar el rei posant el seu nom a una de les avingudes principals de la urbanització. Aquest dia, l'empresari li va dedicar unes paraules de reconeixement i fidelitat: «La meva família i jo estarem sempre al seu costat».


Comentaris

envia el comentari