Isabel Pantoja amb unes ulleres de sol negres

Isabel Pantoja i Rocío Jurado, una enemistat que continua marcada per un fil invisible

Encara que ambdues artistes han compartit similituds al llarg de la seva vida, la seva amistat va trencar-se en un cert punt

Sempre s'ha parlat sobre la suposada enemistat entre Isabel Pantoja i Rocío Jurado, una autèntica guerra entre dues grans dives de la cançó, que va començar quan va entrar en la seva vida la difunta periodista, Encarna Sánchez. Així, ho confirmava Rosa Benito, cunyada de la Jurado, qui deixava molt clar els motius d'aquest distanciament entre les cantants: «Rocío tenia molt bona amistat amb Isabel fins que es va ficar Sánchez pel mig».

De fet, entre elles va tenir lloc una veritable competició, ja que Isabel Pantoja sempre es va considerar una artista molt més completa que les altres: «Han sigut molt poquet amigues. Una és 'la més gran' i l'altra és molt bona artista. El que sí que he escoltat Isabel és que ella és més artista, que ella és una persona d'art i que l'altra és una bona cantant». I, encara que la 'tonadillera' ho ha negat moltes vegades, sí que va arribar a assegurar que «no tenia cap amiga folklòrica perquè en aquest món hi ha la rivalitat i l'enveja, i això és molt dolent».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El moment que va marcar un abans i un després en la relació d'Isabel Pantoja i Rocío Jurado

No obstant això, fins a l'arribada d'Encarna Sánchez tant Pantoja com Jurado es portaven molt bé, segons revelava Amador Mohedano, el germà de 'la més gran': «Era com una veïna que ve a casa teva a demanar-te julivert. Era una relació molt familiar, Isabel Pantoja sentia admiració per ella i sempre ha seguit els seus passos». Malgrat aquesta relació tan cordial, les coses van començar a canviar després d'entrar en joc la periodista: «Rocío no desconfiava d'ella... Però hi va haver coses que va notar. Aquesta relació es va trencar en el moment en què va entrar Encarna Sánchez».

De fet, quan Rocío Jurado va emmalaltir i va haver de ser intervinguda d'urgència, Pantoja no dubtava a oferir-se per substituir-la en els concerts que tenia pendents. Tanmateix, la situació no va sortir com planejava, i pocs dies després van començar a arribar trucades de gent molt indignada perquè la 'tonadillera' exigia cobrar dos milions a diferència de Rocío Jurado. Per a Amador Mohedano, «ella ha saltat a la fama pels seus tripijocs. Rocío Jurado ho va fer pel reconeixement del públic».

Negoci amb la venda de les cases de Miami

Malgrat les seves diferències, les vides de les artistes han estat força semblants en certs aspectes, ja que, malgrat que les dues van voler en tot moment escapar de l'escàndol, finalment a les dues els hi va enxampar de ple. En el cas de Rocío Jurado, va ser a causa dels problemes que va tenir amb qui va ser el seu gendre, Antonio David Flores, que tal com relatava Rocío Carrasco en el seu documental, arribava fins i tot a amenaçar-la i demandar-la per mil milions de pessetes.

Però, la cosa va ser pitjor després de la seva mort, ja que sembla que la seva herència provocava la ruptura definitiva de la seva família en mil trossos. Així, Ortega Cano arribava a un acord amb Rociíto respecte a la venda de les propietats que 'la més gran' tenia a Miami. A més, sembla que ella no és l'única, ja que en el seu moment Pantoja també va encarregar-se de vendre una impressionant casa que pertanyia al seu difunt marit Paquirri i que també estava situada a Miami. Una propietat que, segons afirma en exclusiva la revista 'Diez Minutos', havia de ser íntegra per als seus fills.

Després de la mort del torero, Pantoja va considerar que havia de posar a la venda la mansió, perquè aquests diners li pertanyia als seus fills, entre ells Kiko Rivera, qui ha creat un veritable escàndol després de revelar aquest i altres tripijocs de la seva mare a la televisió. Una cosa que molts asseguraven que podria enfonsar per sempre a la 'tonadillera', qui havia aconseguit sobreposar-se a la traïció de la seva parella Julián Muñoz i acabava a la presó embolicada pel cas Malaia.