Pla general d'Enrique Ponce amb el rostre seriós i dins d'una plaça de bous

Enrique Ponce confirma el proper pas que farà sense Ana Soria

Ponce ja ha començat la seva nova vida pensant en el seu futur immediat

Enric Ponce té un pla. El full de ruta definitiu que li obrirà les portes de la nova etapa de la seva vida. En el darrer temps, el matador de bous està ultimant la gira de corregudes que vol dur a terme per acomiadar-se dels seus seguidors com Déu mana.

Ponce, un dels darrers grans toreros d'Espanya ja va decidir, en plena pandèmia, que una vegada superada, penjaria el capot per sempre. I és que tant la mala època que ha suposat la pandèmia per al món del toro com el fet que Ponce ja hagi superat els 50 anys són el detonant definitiu.

Així les coses, ara ha estat el periodista Jesús Mariñas a la seva columna setmanal a 'Diez Minutos' qui ha donat més detalls sobre el tema. En concret, ha revelat algunes informacions rellevants sobre la nova vida d'Enrique Ponce.

Ponce i les decisions sobre el seu futur professional

Enrique ha deixat que molt poques persones decideixin sobre com i on s'acomiadarà del toreig. Segons Mariñas, ja ha començat els entrenaments per estar en plena forma a l'hora de trepitjar les rodes.

El tertulià explica que «visitarà les places més emblemàtiques d'Espanya, on ja va causar sensació». També travessarà l'Atlàntic, probablement sense Ana Soria que encara està estudiant i té pendent fer les seves pràctiques. I tot enfocat a què Ponce ens digui «un adeu nostàlgic i inesperat».

Imatge d'Enrique Ponce torejant a una plaça de bous
Enrique Ponce a una plaça de bous | GTRES

Soria ha clavat els colzes de debò i vol acabar els seus estudis tan aviat com es pugui. Així que, potser això la mantingui allunyada de Ponce durant el temps en què ell estigui de gira. A més a més, és una cosa que tampoc li disgusta, ja que ho passa fatal a les places de toros, veient com el seu xicot es juga la vida cada tarda.

Ponce va parlar de la seva retirada amb la seva exdona, Paloma Cuevas, i ella el recolza totalment. Sí, ja que Paloma està més acostumada al patiment pels bous, puix que el seu pare ja era torero i el fet d'haver estat 24 anys casada amb Enrique l'hi ha adobat molt.

Segons Mariñas, a Ponce «ja li toca gaudir d'altres coses de la vida» i s'ha començat a obrir a un món nou. També, segons el periodista «més de 2.000 corregudes a l'esquena i més de 5.000 bous estoquejats, s'acomiadarà amb una gira per les places més importants».

El futur d'Enrique Ponce després de les places

I una vegada conclosa la gira, què? Doncs, segons Jesús Mariñas, «Ponce i Ana Soria valoren molt la seva vida personal i han fet fora el forrellat a deslligar qualsevol especulació sobre la seva relació».

Pel que sembla, el seu futur passa per Almeria, terra natal d'Ana Soria i ciutat on resideix la parella actualment. 'La Cetrina', la finca que té Ponce a Jaén, es lloga, però per a esdeveniments molt exclusius. Segons fonts coneixedores de les intencions de Ponce, a les quals Mariñas ha tingut accés, «esdeveniments selectes, pocs i molt ben elegits».

Així mateix, únicament es posa a disposició del públic una zona fitada i reduïda de l'extensa finca, mentre que la resta continuarà sent privada i per a ús particular. Per tant, es tracta únicament d'una via per augmentar els ingressos de Ponce, un cop deixi de percebre els seus honoraris com a torero.

Una altra incògnita que tan sols el temps podrà resoldre és com portarà Ponce la vida sense els bous. Una figura del seu nivell, que porta tota la vida torejant, haurà d'aprendre a viure sense els aplaudiments i l'admiració constant del públic.

Imatge d'Enrique Ponce i Ana Soria gaudint en un vaixell
Ponce i Soria han canviat d'estratègia i han esdevingut més discrets | Europa Press

Després de la sobreexposició mediàtica que va suposar la seva relació amb Ana Soria, Ponce ha après la lliçó. És per això que ara vol tornar a ser recordat pel seu triomf a les places i no per les seves relacions personals.

A més a més, la discreció i el tancament de les xarxes socials va ser una de les condicions que Ponce va pactar amb Paloma Cuevas per signar el divorci. De fet, es va arribar a aquest acord pel bé de les seves filles, Paloma i Bianca, perquè encara són petites i no volien veure el seu pare, dia sí i dia també al costat de la seva xicota i en boca de tot el món.