Enrique Ponce amb ullesres de sol i abric negre

Enrique Ponce, en el punt de mira per la jaqueta que ha utilitzat per torejar

«No hi ha més història al respecte», diu Juan Ruiz, l'apoderat del torero

De nou, el torero Enrique Ponce torna a convertir-se en el centre de totes les mirades, i aquest cop el motiu no té a veure amb la seva actual parella, la jove estudiant de dret, Ana Soria. Si no que el motiu no és altre que, el destre Ponce va torejar diumenge passat a la plaça de Toros de les Vendes, a la capital de Madrid, amb una jaqueta curta amb uns botons una mica polèmics de cara a tots els espectadors. I és que els botons, eren efígies del dictador Francisco Franco.

El vestit és clar i així es pot visualitzar en les diferents fotografies que han capturat diferents mitjans de comunicació, moments previs a l'esperat festeig al pati de cavalls de les Vendes. En aquest instant, el protagonista de l'arena, Enrique Ponce, lluïa un vestit pagès, format per una jaqueta curta de tela de vellut en color gris amb una botonadura de plata que imitava a les monedes de 50 pessetes de l'època de Franco, i, per si no fos prou, aquestes mateixes lluïen l'efígie del dictador i els lemes corresponents que s'encunyaven en elles.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Detall de la jaqueta d'Enrique Ponce


«No hi ha major història al respecte»

Precisament aquestes eren les paraules que oferia Juan Ruiz, l'apoderat del torero al mitjà de comunicació 'EFE', traient en qualsevol cas importància a la botonada que va vestir el destre valencià: «Se l'ha posat ja unes quantes vegades en diverses places sense que s'armi tant enrenou».

«Enrique té aquest vestit pagès, com té altres amb una altra mena de monedes, des de fa molt de temps. I se l'ha posat ja unes quantes vegades en diverses places sense que s'armi tant enrenou. A ell li agrada posar monedes com botons, tant és les que siguin, així que no crec que calgui treure majors conclusions de l'assumpte», va insistir l'apoderat del destre. En cap moment i coneixedor de la polèmica que podia causar, Ponce va decidir vestir la jaqueta curta amb les monedes de Franco a manera de botons.

D'altra banda, en declaracions al mig 'El País', el mateix torero s'ha mostrat molt sorprès que aquesta circumstància transcendeixi a l'exterior i que la polèmica sigui tan clara, de manera que, ha volgut afirmar que, si aquesta decisió l'ha pogut molestar a algú, la mateixa no té «res a veure amb aquesta etapa» de la història d'Espanya.

«Simplement —explica Ponce al diari— m'agrada utilitzar monedes antigues en els meus vestits, i les tinc d'Isabel II, Alfons XIII, el rei emèrit, el Monarca actual i també de Franco (…) Em vaig fer aquesta jaqueta curta no per Franco, sinó per la moneda en si». De qualsevol manera, un acte que l'ha portat a ser el tema preferit de tots i a convertir-se, entre altres assumptes, en tendència a les xarxes socials després d'haver transcendit la notícia.

Cal destacar que la majoria dels comentaris escrits en el 'post', són crítiques directes cap al modelet del torero i les característiques d'aquesta, però, malgrat això, si bé és cert que alguns usuaris també el defensen. A Twitter, comentaris per a tots els gustos que no han trigat a arribar: «Enrique Ponce, 'el numismàtic', mostra sorpresa per la transcendència que se li ha donat a la botonada del seu vestit amb l'efígie de Franco. Són com la gota malaia».

«El vestit d'Enrique Ponce s'entén perfectament: el món del toreig, a més d'ultra, és ranci i ordinari de collons. No trobarem a faltar a aquests pallassos quan, d'aquí a poc, la tauromàquia desaparegui per sempre» o «Els mateixos que porten samarretes del Che i que es manifesten amb banderes de l'URSS, escandalitzant perquè Enrique Ponce portava uns botons amb monedes de 50 pessetes… T'has de riure», són alguns comentaris dels usuaris.