Enrique Ponce toreja amb un vestit de monedes amb la cara de Franco

El torero ha torejat aquest diumenge, 2 de maig, amb una jaqueta que ha generat una allau de crítiques a les xarxes socials, però assegura que no vol exaltar la figura de Francisco Franco

Enrique Ponce està en el punt de mira per haver torejat aquest diumenge, 2 de maig, a la Plaza de Toros de Las Vendas, a Madrid, amb una jaqueta que ha sorprès a tots els espectadors. Així doncs, el torero ha lluït uns botons amb la cara del dictador Francisco Franco.


No hi ha dubte, les diferents fotografies que s'han publicat evidencien com Ponce s'ha atrevit a exaltar la figura de Franco. Enrique Ponce ha vestit amb una jaqueta curta de vellut, color gris i amb uns botons que imiten les monedes de 50 pessetes de l'època de Franco.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Detall de la jaqueta d'Enrique Ponce
Monedes amb la cara de Franco | RTVE

Allau de crítiques a les xarxes socials

Juan Ruiz, apoderat del torero, ha volgut treure importància a l'assumpte i ha afirmat que «se l'ha posat en més d'una ocasió en diverses places sense generar tant enrenou», ha conclòs per a 'EFE'.

«Enrique té aquest vestit, com té altres amb un altre tipus de monedes, des de fa molt de temps. A ell li agrada portar les monedes com si fossin botons, és igual les monedes que siguin, així que no crec que calgui buscar més conclusions», ha insistit Ruiz.

D'altra banda, en declaracions a 'El País', el torero s'ha mostrat molt sorprès per la repercussió mediàtica. Així doncs, ha volgut afirmar que, si aquesta decisió ha pogut molestar a algú, «no té res a veure amb aquesta etapa» de la història d'Espanya.

«Simplement m'agrada utilitzar monedes antigues en els meus vestits, i les tinc d'Isabel II, Alfons XIII, el rei emèrit, el Monarca actual i també de Franco (...) Em vaig fer aquesta jaqueta, però no per Franco, sinó per la moneda», ha assegurat Enrique Ponce

Tot i les seves declaracions, les xarxes socials s'han fet ressò i han volgut denunciar el fet que Ponce exhibeixi la cara de Franco. Malgrat que es poden llegir moltes crítiques, també hi ha gent que defensa al torero.

A Twitter hi ha comentaris per a tots els gustos: «Enrique Ponce, 'el numismàtic', mostra sorpresa per la transcendència que se li ha donat als botons del seu vestit amb la imatge de Franco». També diuen que «el vestit d'Enrique Ponce s'entén perfectament: el món del toreig, a més d'ultra, és ranci i vulgar de collons. No trobarem a faltar a aquests pallassos quan, d'aquí a poc, la tauromàquia desaparegui per sempre».

«Els mateixos que porten samarretes del Ché i que es manifesten amb banderes de l'URSS, escandalitzats perquè Enrique Ponce ha portat uns botons amb monedes de 50 pessetes... Has de riure», escriuen a Twitter.


Comentaris

envia el comentari