Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara

La revista que la Casa Reial intentarà que no arribi a mans de Joan Carles I

Una coneguda escriptora ha revelat l'últim escàndol del rei emèrit

El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara
Joan Carles I, per molt lluny que hagi marxat, no aconsegueix fugir de les seves polèmiques | europa press

Sembla que l'exili del rei Joan Carles no el deixa exempt de ser el protagonista de noves notícies i, malgrat que ja no està al país, continuen sortint a la llum noves polèmiques seves.

Les més destacades són totes les que està destapant la seva examant més mediàtica: Corinna Larsen. No obstant això, ara s'ha revelat que una altra persona també va tenir una relació idíl·lica amb el rei emèrit. Mozaroswky va morir en circumstàncies molt estranyes, precipitant-se des d'un balcó i, des que es va destapar la interminable llista d'amants de Joan Carles I, la seva mort ha estat vinculada amb ell per diverses persones, tot i que mai ha existit cap indici ni prova d'això.

Què va succeir realment?

Ara s'han complert exactament 43 anys des que aquest esdeveniment tràgic va commocionar tot el país i, amb motiu de l'aniversari, Lucía Extebarría ha volgut repassar el succeït aquell dia. En la majoria de pel·lícules en què va participar la jove, ella interpretava papers de prostitutes o similars, fent que molta gent corregués la veu de què es tractés d'una noia a la recerca de diners.

Tanmateix, la realitat distava molt d'això. Sandra Mozaroswky era filla d'un diplomàtic i fins i tot ella mateixa va estar a punt de cursar la mateixa carrera que el seu pare i per tant tenia una bona economia. L'escriptora, fent ús de diverses obres bibliogràfiques que parlen sobre la vida de Joan Carles I, ha explicat que la jove actriu es relacionava íntimament amb el rei emèrit i que quan va caure per la finestra estava embarassada de cinc mesos. «Hi ha qui diu que el pare del nadó era el recentment nomenat rei. Això es diu. Mai s'ha pogut confirmar».

I ha volgut deixar clar que la seva mort no va ser un accident. «La finestra estava massa alta perquè pogués haver caigut per accident. Tampoc hi havia plantes que pogués haver estat regant». Tot va succeir el 14 de setembre de 1977, quan la jove estava a punt de complir 19 anys i residia en un pis situat en el número 3 del carrer Álvarez de Baeza, a Madrid. Després caure del balcó, la jove va quedar en estat vegetatiu però va morir pocs dies després.

L'opció més remenada en el moment dels fets va ser la del suïcidi. No obstant això, la família de Sandra la va descartar per complet des del primer minut. També va sorgir una altra hipòtesi sobre la mort de l'actriu: la d'assassinat. Tot apuntava al fet que podria haver estat matada per algú de l'entorn del rei Joan Carles perquè Sandra tenia la intenció de relatar en una entrevista en exclusiva amb una revista italiana la seva relació amb ell.

No hi ha proves que acusin el rei

Tanmateix, i malgrat que ja han passat 43 anys des d'aquell moment, cap de totes les opcions que es van arribar a remenar van poder confirmar-se mai. Per a finalitzar el seu relat, l'escriptora ha volgut exposar dues frases sobre el rei emèrit de dos periodistes diferents en què deixen clar que Joan Carles mai ha estat qui aparentava.

«La seva família va dubtar que fos un suïcidi, però des del moment en el qual va caure des del quart pis del seu apartament a Madrid, la mort de Sandra va estar coberta per una boira de misteri i silenci». «Els seus amics i la seva germana asseguren que ella volia seguir endavant amb el nadó que estava engendrant i que tenia planejat mudar-se a Londres. Que és impossible que estigués pensant en suïcidi».

Encara que sí que han admès que Sandra tenia una obsessió per estar prima i intentava menjar el mínim possible, per la qual cosa sí que hi ha la possibilitat que pogués haver sofert un mareig o esvaïment. «Sembla que aquest rei és aficionat, entre altres coses, a deixar tirats els seus amics, i tirades les seves amigues, i a algunes des de molt a dalt», del periodista Javier Bleda.

I una de Clara Usón. «Jo veig al rei emèrit com el personatge principal de la novel·la 'El retrat de Dorian Gray': el dia en què vam veure el seu autèntic aspecte, vam exigir la seva dimissió».