L'espectacular i misteriosa bodega privada que s'amaga a la Zarzuela

Amb més de 10.000 vins, el terra de l'espai estaria cobert de sorra d'una platja de l'Índic per mantenir les condicions d'humitat adequades
La família reial tindria un celler amb més de 10.000 referències diferents de vins
La família reial tindria un celler amb més de 10.000 referències diferents de vins | Gtres

 

Surt a la llum l'impressionant celler de la Casa Reial. El cosí de la reina Letícia, David Rocasolano, explica en el llibre 'Adiós, Princesa', que Felip i la seva dona tenen un celler privat amb prop de 10.000 referències. Només se sap que els vins en qüestió són els millors de l'estat i l'estranger, degut a que aquest espai pertany a un àmbit estrictament privat, segons Transparència de la Casa Reial.

 

Rocasolano, explica que els reis fan portar sorra d'una platja de l'Índic per cobrir el terra del celler, ja que la seva composició és la més adequada per ajudar a regular la humitat en aquest espai. «Una vinoteca particular immensa», segons el cosí de la reina, qui assegura que «vam passejar per un laberint de prestatgeries, trepitjant sorra de platja i contemplant l'espectacle del vi».

 

 

Sembla que aquesta col·lecció la va començar el rei emèrit i inclús s'haurien plantejat subhastar-la després que la popularitat de Joan Carles patis una davallada com a conseqüència de la cacera de Botswana. Per això, segons declara la revista 'Vanitatis', s'hauria catalogat tot el celler i un dels responsables de fer-ho hauria estat el català Quim Vila, propietari i director de la botiga especialitzada en vins 'Vilaviniteca'.

 

Finalment no es va subhastar res de l'interior del celler i els 10.000 vins que es van catalogar segueixen sent part la família reial, perquè els puguin gaudir ells sols o juntament amb convidats a les seves festes privades.

 

Tot i ser abstèmia sembla que la reina és molt meticulosa amb el vi
Tot i ser abstèmia sembla que la reina és molt meticulosa amb el vi | Cedida

L'abstèmia de la reina Letícia

Un apunt curiós és que sempre s'ha dit que la reina Letícia és abstèmia i se l'ha pogut veure en moltes ocasions mullant-se els llavis amb l'alcohol després d'un brindis, però sense veure ni una gota de vi o cava. Ara bé, sembla que això no impedeix que Letícia sigui molt meticulosa a l'hora d'elegir el vi pels seus convidats. Segons 'Vanitatis', en la reunió del passat dissabte amb 30 amics que es va celebrar a la Zarzuela, la reina va canviar de vi fins en tres ocasions per trobar l'adequat per la festa. L'elegit va ser un vi amb denominació d'origen d'Ourense, amb un preu d'uns 60 euros l'ampolla.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari